Obavijesti

News

Komentari 2

Cerovac: Neki gradovi ignorirali dopis da se plati topli obrok za njihove radnike Uljanika

Cerovac: Neki gradovi ignorirali dopis da se plati topli obrok za njihove radnike Uljanika

Smatram da treba postojati socijalna svijest i komponenta ugrađena u proračun svih općina, gradova, županija i države i stoga je zamolba Jadranskog sindikata bila opravdana, kaže Cerovac

VIDEO

Predsjednik Jadranskog sindikata, Boris Cerovac, izvijestio je u utorak da donedavni radnici Uljanikovih društava, ali i građani Istre zaslužuju biti informirani o nepreuzimanju dugovanja za topli obrok od strane općina i gradova Istarske Županije, čiji su stanovnici.

Radi se o radnicima koji devet mjeseci nisu primali plaću te nisu mogli podmiriti dugovanja za topli obrok prema Uljanik Standardu, a koja su nastala od rujna 2018.do svibnja 2019. godine. 

- U rujnu 2019. godine, nakon najave direktora Uljanik Standarda o prisilnoj naplati potraživanja za topli obrok od radnika, u Jadranskom sindikatu dogovorili smo se i zatražili od predstavnika grada Pule, da za građane s adresom stanovanja u Puli preuzmu i podmire potraživanja prema Uljanik Standardu, a općinama i gradovima iz kojih dolaze ostali radnici, prenesu naše zamolbe da i oni preuzmu dugovanja svojih sugrađana. Kako su nas u gradu Pula informirali da će podmiriti dugovanja radnika i da su obavijestili ostale općine i gradove, u Jadranskom sindikatu pretpostavili smo da su sve općine i gradovi preuzeli i podmirili dugovanja za topli obrok radnika, koji su stanovnici njihovih lokalnih jedinica. Međutim, prije dva mjeseca sam od direktora Uljanik Standarda informiran da je dugovanje radnika prema Uljanik Standardu preuzeo i podmirio grad Pula, općina Svetvinčenat, općina Barban, Marčana te Ližnjan. Ukupni iznos koji je podmiren iznosio je oko 300.000 kuna, dok je preostalih oko 75.000 kuna ostalo nepodmireno - kaže Cerovac.

Početkom srpnja uputio je dopis sa zamolbom da preuzmu plaćanje toplog obroka.

- Dopis sam uputio prema gradovima: Labin,Vodnjan, Fažana, Rovinj, Pazin i Medulin te općinama Raša, Kršan, Pićan, Žminj i Bale. Kako očitovanja nije bilo, nakon desetak dana ponovio sam zahtjev, a tada su me kontaktirali iz gradova Pazin, Rovinj, Labin i Medulin te općine Raša i Žminj. Predstavnici ostalih općina i gradova nisu imali potrebu kontaktirati me - rekao je.

 Od tada do danas dugovanja radnika podmirili su grad Pazin i Rovinj te općina Raša. Iz Medulina je stigao odgovor, da se njihovi građani koji imaju dugovanja prema Uljanik Standardu, mogu javiti u njihove prostorije i ako zadovoljavaju uvjete socijalne komponente, Medulin će podmiriti njihovo dugovanje. Iz Žminja je dobio odgovor da u njihovom proračunu nije predviđeno podmirenje dugovanja radnika prema Uljanik Standardu i da oni nisu u mogućnosti udovoljiti zamolbi.

- Iz Labina, nakon zamolbe da im dostavim potrebne podatke - nema ni uplate, ni obrazloženja što je odlučeno - tvrdi.

Kaže i kako ga je nekoliko građana prozvalo zato što je tražio da se nekadašnjim Uljanikovcima izađe u susret i podmiri njihova dugovanja za topli obrok.

- Ne zamjeram što je netko iznio drugačiji stav od stava Jadranskog sindikata. Suglasan sam da svaki građanin ima pravo na svoje mišljenje i prijedloge. Ali, smatram da treba postojati socijalna svijest i komponenta ugrađena u proračun svih općina, gradova, županija i države i stoga je zamolba Jadranskog sindikata bila opravdana - rekao je Cerovac.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Gotov sastanak DP-a i Mosta. Oglasio se Pupovac: Nijedna nam opcija nije neprihvatljiva
IZ MINUTE U MINUTU

Gotov sastanak DP-a i Mosta. Oglasio se Pupovac: Nijedna nam opcija nije neprihvatljiva

Prošlo je šest dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u
'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava