Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
142 komentara

'Čestitam što ste uklonili Titov trg, to je europski i napredno'

Slovenski Odbor za obranu u četvrtak će raspravljati o spremnosti vojske za provedbu arbitražne odluke, a sazvao ga je predsjednik odbora Žan Mahnič iz najveće oporbene stranke SDS-a

Sazvao sam sjednicu zbog izjava koje su se pojavljivale u posljednje vrijeme. I moja dužnost kao predsjednika Odbora za obranu jest da ovu Vladu upitam kakav je nacrt implementacije sporazuma te kakav plan ima Vlada ako bi došlo do konflikta na moru, kazao je Žan Mahnič gostujući na RTL-u.

Opovrgnuo je da je Miro Cerar rekao da se sjednica otkaže. 

- Predsjednik Pahor je upozorio predsjednika Cerara da se ne miješa. Na neki način mu je posredno rekao da su izvršna i zakonodavna vlast odvojene. Predsjednik Vlade je pritom jako nespretno reagirao i sad pokušava na opoziciju i SDS svaliti svu krivnju - ispričao je Mahnič.

Pohvalio je ministra obrane Krstičevića, inače svog dobrog prijatelja iz vremena dok je bio zastupnik u parlamentarnoj skupštini NATO saveza.

-  Mogu vam čestitati što ste svjesni važnosti sigurnosti i što u nju ulažete. Jučer je na jednoj od slovenskih televizija objavljena lista. Slovenija je bila na 112. a Hrvatska na 68. mjestu - kazao je.

Sviđa mu se što se u Zagrebu uklonio Trg maršala Tita.

- Vi ste u EU pristupili ne samo formalno i dokazujete da ste država europskih vrijednosti. Pritom iskreno čestitam što ste uklonili Titov trg iz Zagreba, to je europski i napredno. Nažalost, ako prošećete Ljubljanom, još uvijek stoje mnogi kipovi komunističkih vođa. Ukratko, Hrvatska je europska država, zajedno smo u EU, zajedno smo u NATO savezu i ne razumijem zašto je bilo potrebno da opozicija počne govoriti o zveckanju oružja - kazao je mladi slovenski političar.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković za četvrtak je u 13 sati sazvao hitan sastanak šefova svih parlamentarnih stranaka. Tema sastanka bit će arbitraža sa Slovenijom, a povod bi mogao biti upravo sutrašnji sastanak Odbora za obranu u slovenskom parlamentu.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message