Obavijesti

News

Komentari 142

'Čestitam što ste uklonili Titov trg, to je europski i napredno'

'Čestitam što ste uklonili Titov trg, to je europski i napredno'
1

Slovenski Odbor za obranu u četvrtak će raspravljati o spremnosti vojske za provedbu arbitražne odluke, a sazvao ga je predsjednik odbora Žan Mahnič iz najveće oporbene stranke SDS-a

VIDEO

Sazvao sam sjednicu zbog izjava koje su se pojavljivale u posljednje vrijeme. I moja dužnost kao predsjednika Odbora za obranu jest da ovu Vladu upitam kakav je nacrt implementacije sporazuma te kakav plan ima Vlada ako bi došlo do konflikta na moru, kazao je Žan Mahnič gostujući na RTL-u.

Opovrgnuo je da je Miro Cerar rekao da se sjednica otkaže. 

- Predsjednik Pahor je upozorio predsjednika Cerara da se ne miješa. Na neki način mu je posredno rekao da su izvršna i zakonodavna vlast odvojene. Predsjednik Vlade je pritom jako nespretno reagirao i sad pokušava na opoziciju i SDS svaliti svu krivnju - ispričao je Mahnič.

Pohvalio je ministra obrane Krstičevića, inače svog dobrog prijatelja iz vremena dok je bio zastupnik u parlamentarnoj skupštini NATO saveza.

-  Mogu vam čestitati što ste svjesni važnosti sigurnosti i što u nju ulažete. Jučer je na jednoj od slovenskih televizija objavljena lista. Slovenija je bila na 112. a Hrvatska na 68. mjestu - kazao je.

Sviđa mu se što se u Zagrebu uklonio Trg maršala Tita.

- Vi ste u EU pristupili ne samo formalno i dokazujete da ste država europskih vrijednosti. Pritom iskreno čestitam što ste uklonili Titov trg iz Zagreba, to je europski i napredno. Nažalost, ako prošećete Ljubljanom, još uvijek stoje mnogi kipovi komunističkih vođa. Ukratko, Hrvatska je europska država, zajedno smo u EU, zajedno smo u NATO savezu i ne razumijem zašto je bilo potrebno da opozicija počne govoriti o zveckanju oružja - kazao je mladi slovenski političar.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković za četvrtak je u 13 sati sazvao hitan sastanak šefova svih parlamentarnih stranaka. Tema sastanka bit će arbitraža sa Slovenijom, a povod bi mogao biti upravo sutrašnji sastanak Odbora za obranu u slovenskom parlamentu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 142
VIDEO

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"