Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Imate priču? Zovite i šaljite! 099/224-2424 za WhatsApp, Viber, MMS, SMS email: reporter@24sata.hr telefon za čitatelje: 01/24-24-242

Četiri mrtve žene u četiri dana: Ana je bila krvava i na podu...

Dvije žene izbodene su na smrt, djevojka je ostavljena da umre, a starica je ubijena u svom domu. Kad se počelo “kopati”, utvrdilo se kako institucije ne rade svoj posao kako treba...

Foto: PIXSELL
153 komentara

Svakodnevno se vozila kroz ulicu na biciklu, išla je k’o raketa. Bila je jako vitalna žena koja je hranila kokoši i prodavala jaja, kažu susjede Ane Strahije (78), čije su tijelo u ponedjeljak pronašli u njezinoj kući u Ulici Vladimira Rojka u Novakovcu. Međimurska policija, koja sumnja na nasilnu smrt, jučer je provodila očevid, a do zaključenja ovog izdanja još nisu objavili radi li se o ubojstvu. Anin sin jedinac, koji živi u susjednom naselju, rekao je kako majku nije posjetio gotovo mjesec dana, ali da ju je redovito viđao na biciklu kad je prolazio kroz Novakovac.

Pogledajte video:

Anina susjeda Olga K. zabrinula se jer je danima nije vidjela. Stoga je u ponedjeljak odlučila vidjeti što je s njom. Iz daljine je vidjela svjetlo u kući i zaključila kako je teta Ana doma. Pretpostavila je da se vratila iz Njemačke u koju je znala povremeno otići. Naime, u Njemačkoj je radila 35 godina i zaradila mirovinu.

VIDEO: TRAGEDIJA U MEĐIMURJU 'Sve je bilo razbacano': Sumnja na provalu, pronašli tijelo žene

- Hodajući prema njezinoj kući doista sam mislila da je bila u Njemačkoj, jer bi se uvijek javila na telefonski poziv kad bi se vratila u kuću u kojoj je živjela sama. Ulazeći u dvorište nekoliko puta sam je pozvala. Kako se nije odazivala, viknula sam: ‘Ima li koga živog?’. Sad kad se sjetim, bolje da sam pregrizla jezik - rekla nam je Olga K. potresnim glasom. Kad je ušla u kuću, jer nitko nije otvarao vrata, zapuhnuo ju je neugodan miris i u polumraku je osjetila zujanje muha.

- Na stolu je bila rastvorena torbica, a na podu razbacane stvari. Koraknula sam malo dalje i vidjela moju dobru poznanicu da leži na podu - rekla nam je Olga K., koja je pomislila da je Ani pozlilo.

Kad sam ugledala njezinu desnu stranu lica, koja je bila crna, vjerojatno od krvi, povezala sam vonj i muhe te istrčala iz kuće - drhtavim glasom nam je Anina susjeda ispričala što je doživjela. Na izlazu je vidjela telefon na podu, što ju je navelo na zaključak kako je nesretna žena pokušala zvati u pomoć.

POMRAČENI UM UBOJICE Bivša žena: Vjerojatno nije pio lijekove, mislio je da ga prate

Razbacane stvari pokazuju da je ubojica tražio novac ili vrijedne stvari, a jedna od pretpostavki je da je znao da je mirovinu zaradila u inozemstvu.

- Bila sam toliko uznemirena da nisam mogla nazvati policiju, nego sam otrčala do Anine susjede i od nje smo nazvale policiju - rekla nam je Olga K.

Pred maloljetnom djecom izbo ju je nevjenčani suprug

Događaj je dodatno potresao Međimurce koji su još zaprepašteni ubojstvom Violete O. (37), majke devetero djece, u romskom naselju. Ona se u nedjelju poslijepodne posvađala s nevjenčanim suprugom u njihovoj obiteljskoj kući u Piškorovcu. Nevjenčani suprug (36) fizički je nasrnuo na nju, a potom je ubo oštrim predmetom pred njihovom maloljetnom djecom, objavila je policija. Ženu su prevezli u čakovečku bolnicu, gdje je u ponedjeljak podlegla zadobivenim ozljedama.

Obdukcijom je na Odjelu patologije Županijske bolnice Čakovec utvrđeno da je 37-godišnjakinja preminula uslijed unutarnjeg krvarenja prouzrokovanog ubodnom ranom.

Kuća  u Piškorovcu gdje su dogodilo  ubojstvo UŽAS U MEĐIMURJU Nožem ubo ženu nakon svađe, a sve su gledala njihova djeca

Upao u kuću i izbo maloljetnicu

Podsjećamo, u petak ujutro je rastrojeni Branko Rafajac (41) ni s čim izazvan upao u kuću ljudi u Malom Lošinju i napao ženu. Kad joj je njezina kći priskočila u pomoć, izbo ju je. Djevojka (16) podlegla je zadobivenim ozljedama. Nakon stravičnog događaja stanovnicima Malog Lošinja nikako nije bilo jasno kako je Rafajac, uz sve prijašnje i evidentirane probleme s drogom, psihičkim problemima i agresivnim ispadima te ozbiljnim prijetnjama bivšoj nevjenčanoj supruzi, bio na slobodi.

Kad se počelo “kopati”, utvrdilo se kako institucije ne rade svoj posao kako treba.

- Obavještavali smo policiju o odvratnim Rafajčevim napisima na društvenim mrežama, u kojima je vrijeđao kolegicu koja mu je bila na vratima pet puta nakon prijave bivše partnerice, a onda i prijave roditelja. Na policiji su nam, međutim, rekli da možemo ići samo s privatnom tužbom kolegice, koja je do Rafajca pokušavala doći - rekla nam je Branka Sepčić, ravnateljica Centra za socijalnu skrb Cres-Lošinj. Lupale su mu na vrata, zvonile, nije otvarao, a kad bi se javio na mobitel, bio je vrlo neugodan. Dodaje da su od Psihijatrijske bolnice Rab odmah nakon prijave tražili dokumentaciju o Rafajcu, kontaktirali ih usmeno i pismeno, tražili liječnicu koja ga je vodila i liječila, no ni slova nisu dobili.

DROGIRALI SE? Ovo je R. R., muškarac koji je maloljetnicu pronašao mrtvu

Susjedi 16-godišnjakinju našli umotanu u tepih 

I roditelji djevojke (16) preminule u Novom Zagrebu ogorčeni su radom institucija. Roditelji djevojke problematičnog ponašanja u petak su, tvrde, otišli u policiju s informacijama o tome gdje bi se mogla nalaziti njihova kći. Baka kaže da ih u policiji nisu ni saslušali. U subotu su djevojku našli mrtvu zamotanu u tepih i odbačenu poput smeća u zagrebačkom naselju Sopot. Radoje R. (30) na ispitivanju u policiji tvrdio je kako je konzumirao drogu u stanu u Šenovoj i od toga se onesvijestio, a kad je došao k sebi, djevojka je navodno već bila mrtva. Potom ju je zamotao u tepih i odnio nekoliko stotina metara dalje te bacio. Radoja R. pritvorili su na mjesec dana kako ne bi pobjegao i(li) ponovio nedjelo.

Nastavak ove priče o sigurnim kućama za žene u kojima više nema mjesta čitajte sutra...

Foto: Naslovnica

Možda vas zanima i ovo:
Message