Obavijesti

News

Komentari 34

Četnik sa štakom koji je pratio Putinov govor u Moskvi: Reći ću vam zašto su me pozvali ovdje

Četnik sa štakom koji je pratio Putinov govor u Moskvi: Reći ću vam zašto su me pozvali ovdje

Po vlastitom priznanju 2011. je, prije Ukrajine, bio i na sjeveru Kosova, u općini Zubin Potok, kada se sukobio s tadašnjim komandantom žandarmerije Bratislavom Dikićem

VIDEO

Jedini sam srpski zapovjednik koji je organizirao četnički odred i odveo ga na Krim 2014. Te iste godine sudjelovao u obrani grada Lugansk, a 2018. i u obrani grada Donjeck. Sad sam pozvan kao sudionik specijalne vojne operacije u Ukrajini, izjavio je Bratislav Živković, kojeg javnost u Srbiji poznaje kao zapovjednika Četničkog pokreta u toj zemlji.

On se našao u Moskvi publici dok je Putin jučer držao govor zastupnicima Skupštine. Sve je promatrao iz prvih redova, a onda je objavio i brojne snimke

POGLEDAJTE VIDEO

Pokretanje videa...

Četnik na Putinovom govoru 00:47

Srbi ga uhitili

Inače, njega je srpska policija uhitila u kolovozu 2018. zbog organiziranja sudjelovanja u oružanim sukobima u Ukrajini na strani proruskih pobunjenika.

Da je uhićen potvrdilo je i ministarstvo unutarnjih poslova Srbije, a uhićen je po nalogu višeg javnog tužiteljstva u Kruševcu "zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo organiziranje sudjelovanja u ratu ili oružanom sukobu u stranoj državi". Bio je obuhvaćen istragom općeg tužiteljstva Ukrajine zajedno s još petoricom srpskih državljana koji su se borili u istočnoj Ukrajini na strani proruskih pobunjenika, u Donjecku u Luhansku, kao dio ekstremne desničarske organizacije 'Unite Continentale'.

O Bratislavu Živkoviću pisao je i express.hr. Živković je u Srbiji bio komandant Četničkog pokreta, bio je jedan od onih koji je vrbovao i organizirao odlazak dobrovoljaca u Ukrajinu kako bi se borili na strani Rusa.

Četnik sjedio u prvim redovima na Putinovom govoru: Srbima nudio 200 € da ratuju za Ruse!
Četnik sjedio u prvim redovima na Putinovom govoru: Srbima nudio 200 € da ratuju za Ruse!

Nudio Srbima 200 eura da ratuju za Ruse

Iako se godinama unazad špekulira da su raznorazne "grupe dragovoljaca", koje se bore u Ukrajini ustvari 'produžena ruka' Kremlja, Živković je to negirao, i govorio da su on i njegovi suborci imali kontakte jedino s pripadnicima kozačkog pokreta, kao i da su bili pod komandom predsjednika "Luganske Narodne Republike" Igora Plotnickog.

Iako se čini da direktna veza s Moskvom ne postoji, ovi dragovoljci dobivali su i mjesečnu plaću od 150 do 200 eura, i to iz budžeta ove samoproglašene pokrajine, koja je politički podržana od Moskve. 

"To je normalno i naši ljudi su dobivali dnevnice na Kosovu i Metohiji", rekao je svojevremeno Živković.

Kako je krajem lipnja ove godine pisao RSE, pripadnici ove organizacije "sistemski prolaze vojnu obuku u bazama u gradu Rostov na Donu u Ruskoj Federaciji, a organizacija 'Unite Continentale' održava stalne kontakte s liderima ruske nevladine organizacije "Međunarodni euroazijski pokret".

Kako bi prikupilo dokaze o umiješanosti članova grupe "Unite Continentale" u zločine protiv nacionalne sigurnosti Ukrajine i javne sigurnosti, Glavno tužiteljstvo Ukrajine se prošle godine obratilo nadležnim organima SAD-a, Francuske, Španjolske, Italije, Moldavije, Finske, Češke i Srbije, i zatražilo provođenje odgovarajućih postupaka prema navedenim osobama i neophodne dokumente koji se odnose na njih.

Ovo su lica Putinovih najbližih suradnika dok on drži govor
Ovo su lica Putinovih najbližih suradnika dok on drži govor

Tko je Bratislav Živković

Međutim, ovo je samo dio priče o Bratislavu Živkoviću, koji očito nije nepoznanica ne samo srpskim, već i vlastima drugih država. Točnije, u studenom prošle godine njemu je zabranjen ulazak u Rumunjsku na 15 godina, i to zbog špijunaže i zato što predstavlja prijetnju za nacionalnu sigurnost. Osim u ovu, zabranjen mu je ulazak i u druge članice NATO-a.

Po vlastitom priznanju 2011. je, prije Ukrajine, bio i na sjeveru Kosova, u općini Zubin Potok, kada se sukobio s tadašnjim komandantom žandarmerije Bratislavom Dikićem. Kako navodi RSE, smatraju ga odgovornim za uništavanje alternativnih putnih pravaca između Srbije i Kosova kojima su građani prelazili s jedne na drugu stranu, odbijajući koristiti službene prijelaze Jarinje i Brnjak. Inače, ono što se također spominje u medijima je da Živković pored srpskog, ima i rusko državljanstvo.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 34
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa