Obavijesti

News

Komentari 49

Četvero njemačkih turista je udario grom kod otoka Ugljana

Dva mladića i dvije djevojke preživjeli su udar groma, s tim da su mladići ozlijeđeni. Svo četvero prevezeni su brodom u Zadar i hospitalizirani, a pušteni su danas

VIDEO

Četvero mladih Nijemaca pogodio je grom dok su se u brodu nalazili pored Kali, mjesta na otoku Ugljanu, odmah nasuprot Zadra. Oni su u petak poslijepodne unajmili brod te su se, unatoč upozorenjima meteorologa koji su najavljivali neveru, otisnuli na more.

Dva mladića i dvije djevojke preživjeli su udar groma, s tim da su mladići ozlijeđeni. Svo četvero prevezeni su brodom u Zadar i hospitalizirani, a pušteni su danas bez posljedica za zdravlje.

- Kako su nam ispričali, dvije djevojke sjedile su u brodu, a mladići su se rukama držali za jarbol baš u trenutku kada je u njega udario grom. Zadobili su lakše ozljede ruku, imaju rane na mjestima gdje je udario grom, ali bez većih posljedica, kazala nam je dr. Melanija Ražov Radas, voditeljica Hitnog bolničkog prijema.

- Zadržali smo ih preko noći na praćenju rada srca, i kako je danas bilo sve u redu, pustili smo ih iz bolnice, kaže dr. Radas i dodaje kako su mladi Nijemci zapravo imali puno sreće. 

- Da im je grom prošao djelom prema srcu u drugu ruku ili nogu moglo je doći do puno većih posljedica po zdravlje. Međutim, ulazne i izlazne rane bile su na putu koji je zaobišao srčani mišić. Nije došlo do ozbiljnijeg oštećenja niti poremećaja ritma rada srca, kazala nam je dr. Ražov Radas.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 49
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

Održali govore: Zoran Milanović pozdravio Plenkovića i čestitao svima u nabavci aviona Rafalea
VIDEO: STIGLO ŠEST BORBENIH AVIONA

Održali govore: Zoran Milanović pozdravio Plenkovića i čestitao svima u nabavci aviona Rafalea

Milanović je čestitao svima koji su sudjelovali u nabavi Rafalea. Podsjetio je na Rudolfa Perešina i ostale pilote koji su "dali čudo" u vremenima stvaranja države.
HDZ ima većinu koja će izabrati Jandrokovića za šefa Sabora? Propada oporbeni plan SDP-a...
IZBORNE KALKULACIJE

HDZ ima većinu koja će izabrati Jandrokovića za šefa Sabora? Propada oporbeni plan SDP-a...

Iako se SDSS i Domovinski pokret zasad isključuju iz koalicije, podrška HDZ-ovu Gordanu Jandrokoviću za predsjednika Sabora ne bi trebala biti upitna ni s jedne strane. Time bi HDZ napravio veliki korak i prema vladi...