Obavijesti

News

Komentari 46

Cijela Hrvatska sutra će biti pod alarmom: Udari bure od 130 na sat, snijeg i grmljavinske oluje

Cijela Hrvatska sutra će biti pod alarmom: Udari bure od 130 na sat, snijeg i grmljavinske oluje

Meteoalarm je za utorak upaljen u cijeloj Hrvatskoj, najgore će biti u Istri i na sjevernom Jadranu te u Lici i Gorskom kotaru gdje se očekuje najviše snijega, kojeg pak može biti u većem dijelu zemlje

VIDEO

Uskrsni ponedjeljak u većini zemlje započeo je sunčano, a tek navečer sa zapada će stići naoblaka kao uvod u dramatičnu promjenu vremena koja nas čeka u utorak, a zbog koje je za cijelu zemlju upaljen i meteoalarm. 

Sutra se u većem dijelu unutrašnjosti očekuje susnježica te snijeg, uz stvaranje snježnog pokrivača, prvenstveno u gorju. 

Crveni alarm upaljen je za Kvarner zbog juga koje će okrenuti na olujnu buru s udarima vjetra od 130 km/h. Susnježice i snijega može biti i u Istri, osobito u unutrašnjosti, i na sjevernom Jadranu i to oko 5 centimetara, gdje je zbog vjetra, olujne bure i mogućeg grmljavinskog nevremena upaljen narančasti meteoalarm. U Rijeci se najviše kiše očekuje tijekom jutra, a snijeg bi u Pazinu mogao padati od 10 sati, navodi yr.no.

Na području Gorskog kotara i Like mogući su udari sjeveroistočnog vjetra od 65 km/h, a očekuje se i da bi moglo pasti do 25 centimetara snijega koji bi opet mogao izazvati probleme u prometu. U Gospiću mogu očekivati da će snijeg s kišom početi padati oko 7-8 sati, a potom će prijeći u snijeg oko 9 i padati cijeli dan.

Na zagrebačkom području te u sjevernoj Hrvatskoj očekuje se da bi moglo pasti pet do 10 centimetara snijega, a na Meteoalarmu upozoravaju i ovdje na jak vjetar, kao i na području Karlovca gdje može biti još više snijega. U Zagrebu bi tako prema yr.no snijeg mogao početi padati već oko 6 sati ujutro, zajedno s kišom. Na krajnjem sjeveru zemlje, Varaždinci sutra mogu očekivati da će već u noći biti snijega i kiše koji će se miješati cijeli dan.

Olujni udari vjetra očekuju se i u Slavoniji i Baranji, uz stvaranje snježnog pokrivača, odnosno oko 5 centimetara snijega. Osječani se ne trebaju nadati prevelikim količinama snijega, tamo bi oko 9 i 10 sati trebalo zalepršati i potom bi snijega moglo biti iza 16 sati.

U Dalmaciji su mogući izraženiji pljuskovi s grmljavinom, s udarima bure do 110 km/h u srednjoj Dalmaciji, odnosno regiji Split prema Meteoalarmu. Splićani mogu očekivati da će kiša i to obilna početi padati tek iza podneva, prema podacima yr.no.

Na krajnjem jugu pak upozorava se na jače grmljavinsko nevrijeme uz jači vjetar.

Temperatura zraka u unutrašnjosti će biti većinom od -3 do 3 °C, a navečer još hladnije. Na Jadranu najniža između 3 i 8, a najviša od 8 do 13 °C.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 46
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

Održali govore: Zoran Milanović pozdravio Plenkovića i čestitao svima u nabavci aviona Rafalea
VIDEO: STIGLO ŠEST BORBENIH AVIONA

Održali govore: Zoran Milanović pozdravio Plenkovića i čestitao svima u nabavci aviona Rafalea

Milanović je čestitao svima koji su sudjelovali u nabavi Rafalea. Podsjetio je na Rudolfa Perešina i ostale pilote koji su "dali čudo" u vremenima stvaranja države.
HDZ ima većinu koja će izabrati Jandrokovića za šefa Sabora? Propada oporbeni plan SDP-a...
IZBORNE KALKULACIJE

HDZ ima većinu koja će izabrati Jandrokovića za šefa Sabora? Propada oporbeni plan SDP-a...

Iako se SDSS i Domovinski pokret zasad isključuju iz koalicije, podrška HDZ-ovu Gordanu Jandrokoviću za predsjednika Sabora ne bi trebala biti upitna ni s jedne strane. Time bi HDZ napravio veliki korak i prema vladi...