Obavijesti

News

Komentari 86

Cijelom selu vadi zube: Dušan Savić (80) je samouki majstor

Cijelom selu vadi zube: Dušan Savić (80) je samouki majstor
4

Nikakvu zubarsku školu nije završio, a ono što radi, kaže, je kombinacija talenta i obiteljskog posla. Vađenje zuba je tradicija koja se prenosi s koljena na koljeno

VIDEO

Ništa nemoj da se sekiraš, prijatelju. Ništa boljeti neće. Sad će sve biti u redu i bit će ti lijepo, govori čika Dule iz Gojine Gore u Srbiji pacijentu koji se nervozno meškolji na zubarskom tronošcu dok mu se Dule kliještima sprema iščupati zadnji zub.

Dušan Savić zatim nekoliko puta trzne rukom i zub je vani. Domaćin je uslugom vrlo zadovoljan.

- Čika Dule je jako dobar doktor. Uvijek je spreman za intervenciju - kima glavom zadovoljna mušterija.

Zube ne popravlja, samo ih vadi

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Dušan Savić (80) već desetljećima operira po selu. Gotovo i nema suseljana kojem nije izvadio bar po neki zub. No, paleta usluga mu je ipak ograničena. On zube ne popravlja, već samo vadi. Sve što mu je za posao potrebno su kliješta, zubarski tronožac i boca rakije.

- Uf, ova je dobra. Jaka. Odlična za dezinfekciju - zaključuje Dušan nakon degustiranja. Potom se maši kliješta i kreće put sela na posao. Iako njegova intervencije ni za kog nije najsretniji događaj, suseljani Duleta dočekuju s povjerenjem. Samouki zubar iza sebe ima desetljeća iskustva.

- Ni sam ne znam kakve sam sve vidio. Tvrde, meke, a neke sam i samo s prstima mogao izvaditi. Nisu mi svugdje ni kliješta trebala - kaže Dušan.

''Kombinacija talenta i obiteljskog posla''

Nikakvu zubarsku školu nije završio, a ono što radi, kaže, zapravo je dobitna kombinacija urođenog talenta i obiteljskog posla. Vađenje zubi je tradicija koja se prenosi s koljena na koljeno.

- Ma razlika između mene i zubara je što su oni škole izučili. A meni je to urođeno. Djed mi je to radio, otac, majka. Nastavio sam i ja. Evo, već 60 godina vadim zube. Pedesetih godina prošlog stoljeća i ja sam počeo ljudima vaditi zube istim kliještima. No slomila su se. No jedan prijatelj kojem je kćer bila zubarka poklonio mi je prava zubarska kliješta - pohvalio se Dušan, koji kaže da ne namjerava stati dok i zadnji zub u selu ne izvadi. Ipak, posla u selu je sve manje pa će i Čika Dule uskoro u mirovinu.


Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 86
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a