Obavijesti

News

Komentari 327

Cijene seksa nikad niže: Neke očajnice se prodaju za sendvič

Cijene seksa nikad niže: Neke očajnice se prodaju za sendvič
2

Trend prodavanja tijela za mizerne novce zahvatio je cijeli svijet. Najgore je ipak u Grčkoj gdje su horde, i to domicilnih žena, nude na ulicama. A prodaju se budzašto

VIDEO

Nova trogodišnja studija koja je napravljena na skoro 20 tisuća seksualnih radnica kaže da žene u Grčkoj nude najjeftiniji seks u Europi. I to zbog krize u koju je zapala zemlja još prije šest godina prisiljene su prodavati svoja tijela za dva eura za polusatni posao. Autor studije Gregory Lazos sa sveučilišta Panteion u Ateni tvrdi da je u Grčkoj oko 18,500 seksualnih radnica i da je cijena prije krize iznosila 50 eura, a onda se srozala.

Na rubu egzistencije

- Te žene su gladne. Nezaposlenost u Grčkoj je gotovo 60 posto. Neke to rade da bi platile režije, porez, hitne troškove. Na rubu su egzistencije. I sada više seksualnom industrijom ne dominiraju prostitutke iz istočne Europe nego Grkinje. Prostitucija u Grčkoj je legalna, no samo deset od, procjenjuje se, 525 bordela u zemlji, radi legalno, što znači da žene nemaju drugog izbora nego izaći na ulicu ili raditi u privatnim stanovima - kaže Lazos, profesor sociologije poznat po brojnim radovima objavljenim na ovu temu.

Dreamstime

Većina Grkinja koje tek ulaze u prostituciju ima između 17 i 20 godina. Cijene seksualnih usluga u toj su zemlji 50 puta manje od prosječnih u ostatku Europe u kojoj su cijene u prosjeku oko 255 eura. Prosječna cijena 2006. je bila 340 dolara.

U prošlogodišnjem istraživanju uglednog The Economista satnica prostitutkama ovisi o više čimbenika uključujući usluge koje točno pruža i njezine fizičke karakteristike. One koje su najbliže stereotipu ljepote koje Zapad forsira a to su vitke s punim grudima i dugom plavom kosom zarade najviše. Zatim dobro zarađuju i one koje će prihvatiti npr. dvojicu muškaraca odjednom. Dosta toga zavisi i o lokaciji. Prostitutke u San Franciscu, gdje je skupo živjeti, naplaćuju više od onih u jeftinijim gradovima kao što je Prag.

Puno je teže zarađivati nego prije

Pad cijena može se pripisati i financijskoj krizi koja je nastupila 2008 godine, ali i u velikom broju migranata koji dolaze u europske metropole i snižavaju cijene.

Seksualne radnice se žale da je zarađivati puno teže nego prije. Razlog pada cijena je i taj što je u današnje vrijeme do usputni ili preljubnički seks postao gotovo normalna stvar, a predbračni seks više nije neprihvatljiv i razvodi puno češći nego ikad prije. Zbog svih tih razloga frustriranih samaca ili nezadovoljnih oženjenih muškaraca je sve manje pa se više ne okreću prostitutkama kao prije.

Smatra se da je i internet, koji je omogućio lak pristup porno sadržajima također razlog pada cijena seksa.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 327
VIDEO

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma
KRAJ POTRAGE

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma

Stjepanu Posavcu se svaki trag gubi od petka kad se udaljio s adrese prebivališta. U ponedjeljak se vratio kući

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti
PRIPREMITE KABANICE

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti

U srijedu će biti sunčano, no postupno će rasti naoblaka te će u drugom dijelu dana mjestimično pasti kiša s grmljavinom...
VIDEO El Nino prži na 52 °C! Zatvorili su tisuće škola, a bit će još gore: 'Ne možemo ni disati'
METEOROLOŠKI FENOMEN

VIDEO El Nino prži na 52 °C! Zatvorili su tisuće škola, a bit će još gore: 'Ne možemo ni disati'

Filipinske vlasti zatvorile su škole na dva dana nakon što se nekoliko dana zaredom temperatura nije spuštala ispod 40 stupnjeva. U nekim dijelovima zemlje bilo je i preko 50 °C