News

Komentari 97

Cijene u IKEA-i u Hrvatskoj u prosjeku niže od onih u Grazu

Cijene u IKEA-i u Hrvatskoj u prosjeku niže od onih u Grazu

Od ukupno 9.500 proizvoda, otprilike 7.000 proizvoda kod nas ima nižu ili istu cijenu kao i u nama najbližim robnim kućama u Grazu i Villeseu, najavili su iz IKEA-e

IKEA Hrvatska predstavila je u utorak novi katalog na hrvatskom jeziku, a svoja vrata otvaraju 21. kolovoza u 10 sati. 

Što sve kod nas nudi IKEA moći se od 1. kolovoza vidjeti na njihovim internetskim stranicama.

Katalog za hrvatsko tržište tiskan je u 700.000 primjeraka, a više od 200.000 primjeraka kataloga dostavit će u poštanske sandučiće u krugu 60 kilometara od zagrebačke robne kuće. 

Prilagodili cijene i ponudu našem tržištu

U IKEA-i napominju da su godinama proučavali tržište i navike naših kupaca te im prilagodili asortiman proizvoda koji nude u zagrebačkoj kući, koja će biti veća od onih u Austriji i Italiji koje su često posjećivali hrvatski kupci.

 - Dvije godine radili smo strategiju cijena prema plaćama potrošača u Hrvatskoj. Cijene istaknute u katalogu vrijede za cijelu godinu i mogu se samo sniziti -  kazao je Dragan Skalušević, direktor IKEA-e Hrvatska. 

U usporedbi s najbližim robnim kućama Graz i Villese, cijene u hrvatskom katalogu, tvrde u IKEA-i, su u prosjeku nešto niže. Od ukupno 9.500 proizvoda otprilike 7.000 proizvoda ima nižu ili istu cijenu.

Na otvorenju bez posebnih popusta

Kako je kazao  Igor Štefanac, regionalni PR menadžer, dan otvorenja za njih će biti običan radni dan i neće biti posebnih popusta.

No od sada će i naši kupci moći plaćati na rate, dva puta godišnje očekuju nas sezonska sniženja, a IKEA nudi i posebne servisne službe za one koji sami ne mogu prevesti ili sastaviti namještaj.

Surađuju s virovitičkim Tvin-om

Od hrvatskih proizvođača u IKEA robnoj kući Zagreb za sada će jedino biti zastupljeni proizvodi virovitičke tvornice Tvin s kojom IKEA surađuje.

- Otvoreni smo za suradnju, no trebamo proizvođače koji će biti konkurentni na svjetskom tržištu, a ne samo na hrvatskom. Zbog visokih zahtjeva teško nam je pronaći partnere. No u pregovorima smo s nekima, primjerice proizvođačem plastike iz Splita - napominju u IKEA-i.

Najčitaniji članci