Obavijesti

News

Komentari 48

Ciklona iz Njemačke stiže u Hrvatsku. Vakula: Za vikend kiša, grmljavina, moguća i tuča

Ciklona iz Njemačke stiže u Hrvatsku. Vakula: Za vikend kiša, grmljavina, moguća i tuča

Za vikend i početkom idućeg tjedna na kopnu manje toplo.Bit će promjenjivo uz sunčana razdoblja, ali i povremenu kišu, uglavnom u obliku pljuskova, ponegdje i obilnijih, koji će bit praćeni grmljavinom

Na srednjem i južnom Jadranu danas će biti suho i sunčano, dok će prema sjeveru vrijeme biti sve nestabilnije uz pljuskove i grmljavinu, koji će još češći biti za vikend, osobito u subotu. Od petka navečer na sjevernom Jadranu olujni udari bure i tramontane, prognozira meteorolog Zoran Vakula.

Preko vikenda je na sjeveru povremeno moguća i tuča. Od petka do nedjelje, vjerojatno i u ponedjeljak, atmosfera će biti nestabilna zbog približavanja visinskog vrtloga vlažnoga zraka, zbog kojeg je prošlih dana u zapadnoj Europi bilo i poplava.

Užas u Njemačkoj: Tragaju za 1300 ljudi, najmanje 80 mrtvih, a tisuće su ostale bez domova
Užas u Njemačkoj: Tragaju za 1300 ljudi, najmanje 80 mrtvih, a tisuće su ostale bez domova

I kod nas postoje upozorenja za ponegdje obilnije pljuskove s grmljavinom , u petak uglavnom u Slavoniji, Baranji i Srijemu, i to osobito poslijepodne i navečer. Najniža jutarnja temperatura bit će od 17 do 20 °C, a najviša dnevna uglavnom 28 i 29 °C.

Na zapadu zemlje sunčana razdoblja s naoblakom koja će u Gorskome kotaru i Lici te u unutrašnjosti Istre donositi kišu, a mjestimice će i zagrmjeti. Uz obalu na sjevernom Jadranu noć će biti uglavnom topla, a dan ponegdje vruć. Zapuhat će bura, navečer mjestimice podno Velebita na udare i olujna.

Uz obalu suho, od Splita pa južnije i pretežno sunčano kao i na krajnjem jugu, gdje će biti stabilno, uz jak vjetar samo na otvorenom moru. Noć će biti topla, a poslijepodne vruće.

Za vikend i početkom idućeg tjedna na kopnu manje toplo. Bit će promjenjivo uz sunčana razdoblja, ali i povremenu kišu, uglavnom u obliku pljuskova, ponegdje i obilnijih, koji će bit praćeni grmljavinom. Lokalno su moguća i olujna nevremena, pa i bujične poplave, osobito u subotu i nedjelju.

Apokaliptične scene: Gradić u Njemačkoj nestao pod vodom
Apokaliptične scene: Gradić u Njemačkoj nestao pod vodomI na Jadranu će sljedećih dana biti nestabilno, najviše u subotu, a za vikend su mogući neverini te udari olujne bure.