Obavijesti

News

Komentari 52

Cirkus u gradu: Prosvjedovali su zbog ugroženih prava deva

Cirkus u gradu: Prosvjedovali su zbog ugroženih prava deva
13

Životinje nisu naša zabava, imaju osjećaje i one nama nikada ne bi ovako nešto radile, ističe se u pozivu Facebook grupe “Reci Ne cirkusu sa životinjama”

VIDEO

Životinje nisu naša zabava, imaju osjećaje i one nama nikada ne bi ovako nešto radile, ističe se u pozivu Facebook grupe “Reci Ne cirkusu sa životinjama”.

Aktiviste za zaštitu životinja na akciju je pokrenuo dolazak cirkusa Safari u Slavonski Brod, gdje će ostati nekoliko dana. Njihov program uključuje žive životinje, poput jednogrbih i dvogrbih deva te ljama, koje mirno pasu na livadi ispred šatora u blizini Željezničkog kolodvora, te privlače brojne stanovnike Broda. I mladi i stariji dolaze vidjeti egzotične životinje i fotografirati ih.

Pokretanje videa...

00:06

Zaštitari prava životinja ipak upozoravaju da životinje u cirkusima često žive u jako lošim uvjetima, te su nehumano tretirane, zbog čega se ova praksa sve više napušta. Cirkus Safari je ipak dobio sve dozvole nadležnih veterinarskih inspektora, što je potvrdio i veterinarski inspektor dr. Damir Agičić.

- Pokažimo da smo empatični, do sada smo se zajedno borili za pse i mace u ovom gradu pa tako možemo i za ostala živa bića - s druge strane istaknuli su aktivisti za zaštitu životinja.     

Pokretanje videa...

00:03

Došlo ih desetak

Vrlo mali broj članova, svega desetak, Udruga za zaštitu životinja u petak se  odazvao na prosvjed kojeg je organizirala Facebook grupa pod nazivima Reci Ne cirkusu sa životinjama. Unatoč tome što kod policije nisu ishodili dozvolu za organiziranje prosvjeda došli su s transparentima kojima su pozivali Brođane da bojkotiraju cirkuske predstave.

- Ja sam kao dijete išla u cirkus i bilo mi je zabavno gledati mačke koje skaču kroz zapaljene obruče, ali tada nisam razmišljala o tome kroz što sve one prolaze. Tražimo da se zabrani dolazak cirkusima sa životinjama, jer one na izgled žive u humanim uvjetima, ali sigurno ne bi trebale poslužiti ljudima za zabavu - rekla je Darija Debeljak, vlasnica Veselog dvorišta u jednom selu nedaleko Slavonskog Broda. Neuspjeli prosvjed prema njihovom mišljenju je zbog toga što Brođani ne razmišljaju o životinjama, već su okupirani vlastitim preživljavanjem.

- Kako vas samo nije stid, samo nosate transparente i ništa ne radite - rekla je jedana Brođanka dok je prolazila pored prosvjednika, dok su drugi Brođani ne osvrćući se na njih odlazili do cirkuske blagajne da bi kupili kartu za predstavu koja je počinjala za nekoliko minuta.

Pokretanje videa...

00:06
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 52
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...
PRISILNO IH PRIVELI

Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...

Pijane žene odbile su zapovijed policajaca da prestanu sa razbijanjem te je jedna policajca uhvatila za košulju te ga počela udarati po tijelu nastojeći ga izbaciti iz objekta kada je ušao
Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)