News

Komentari 13

Čistili bazen pa ih ubila struja: 'Radili smo skupa, u šoku sam'

Čistili bazen pa ih ubila struja: 'Radili smo skupa, u šoku sam'

Radili smo jedan do drugog. Bili su to dobri ljudi. Strašna je to tragedija. Koliko znam, nešto sa strujom nije bilo u redu. Rekao je to Vahid Derlić, radnik kninske tvornice DIV

U toj tvornici su u ponedjeljak poginula dva radnika. Nesretni radnici stradali su tijekom jutra u pogonu DIV-ove tvornice vijaka u Kninu.

- Oko 11 sati od Hitne pomoći Šibenik primljena je dojava da su u tvornici samoborske tvrtke u Kninu teže ozlijeđena dva radnika, kojima je, tijekom pružanja medicinske pomoći, u bolnici u Kninu konstatirana smrt u 11.50 sati. Prema dosad utvrđenom, riječ je o 34-godišnjem i 20-godišnjem zaposleniku navedene tvrtke - kazala je policija.

POGLEDAJTE VIDEO VIJESTI:

Kako smo neslužbeno doznali od kolega poginulih radnika, poginuli su tijekom rutinskog čišćenja bazena za galvanizaciju. Rekli su nam da je na dnu bazena vjerojatno ostalo nešto otopine, koja je nekako došla u dodir sa strujom. U bazenu je najprije strujni udar doživio 34-godišnjak, a onda i 20-godišnjak koji mu je krenuo pomoći.

Što je pošlo po zlu?

- Svi smo u šoku. Stariji je bio iskusni radnik, poslovođa, kojeg dugo poznajem - dodao je radnik Vahid Derlić.

Radnici su u čudu kako se mogla dogoditi nesreća tijekom rutinskog postupka u galvanizacijskom bazenu, u kojem se ne koristi struja kakva bi mogla nekom naštetiti.

Isključena je struja i pozvana je Hitna pomoć, no pokušaj reanimacije nije uspio iako je medicinski tim iz obližnje bolnice došao vrlo brzo. Priopćenjem punim sućuti javila se uprava tvrtke DIV:

- Duboko potreseni obavještavamo javnost da je oko 11 sati u našoj tvornici u Kninu došlo do tragične nesreće u kojoj su smrtno stradala dvojica naših zaposlenika, kolega i prijatelja. U ovom teškom trenutku izražavamo najdublju sućut obiteljima i rodbini preminulih radnika, a kao DIV GRUPA učinit ćemo sve što je u našoj moći da im pomognemo i makar malo ublažimo ovaj nenadoknadivi gubitak. Želimo istaknuti da se tragedija dogodila unatoč tome da provodimo i poštujemo sve mjere zaštite i sigurnosti na radu te da posjedujemo sve potrebne certifikate i uvjerenja.

Dan žalosti u Kninu

Bez obzira na to, o okolnostima do okončanja istrage nećemo davati nikakve komentare. Na kraju još jednom ističemo da su naše misli i molitve uz obitelji stradalih radnika te da ćemo napraviti sve da im budemo istinska potpora i pomoć ne samo u ovim teškim trenucima nego i ubuduće - kazali su u DIV-u. Gradonačelnik Knina Marko Jelić najavio je dan žalosti.

Dan žalosti u Kninu trebao bi biti na dan pogreba dvojice radnika, dodao je gradonačelnik Jelić, dok su radnici zastave pred tvornicom spustili na pola koplja.

- Nesreće kod nas nisu učestale, ali nepojmljivo je za ovakvu tvornicu da se ovo dogodilo. Ovo je trebalo biti potpuno bezazleno. Dečki su htjeli odraditi taj posao, nisu ni na marendu otišli. Što da vam kaže - rekao je Goran, koji u DIV-u radi već 17 godina. Policija je u tvornici tijekom cijelog ponedjeljka obavljala očevid i nikog nije puštala u prostor tvornice. Očevidom je rukovodio zamjenik županijske državne odvjetnice. U tvornici je, kako je pisao portal Šibenik.in, bio i vlasnik Tomislav Debeljak, kojeg nazivaju i “kralj vijaka”. U njegovu vlasništvu je i Brodosplit, a 2003. godine preuzeo je kninsku tvornicu vijaka TVIK. Vrijednost DIV grupe procjenjuje se na više od 300 milijuna eura.

Najčitaniji članci