Obavijesti

News

Komentari 62

Čitatelji plaćaju Vitino liječenje, sanja da će se normalno igrati

Čitatelji plaćaju Vitino liječenje, sanja da će se normalno igrati
7

NE MORAJU PRODATI STAN: U HZZO-u su najavili kako će platiti operaciju, no dan kasnije to su opovrgli. Ipak, poručili su da gledaju kako mogu pomoći obitelji

VIDEO

Od srca hvala svima, ovo ćemo pamtiti do groba. Tek smo se jučer nakon dugo vremena pošteno naspavali, bez grča u želucu i nervoze kroz suze govore zahvalni članovi zagrebačke obitelji Crnko.

Zbog rijetke bolesti njihovoj se kćeri Viti Mariji (3) slomila kost potkoljenice. Bila je na dvije operacije, no kost još nije zarasla. Djevojčicu očekuje još nekoliko operacija.

Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje nije im želio podmiriti dosadašnje troškove od 17.000 kuna po operaciji jer dijete nisu liječili u državnoj bolnici. Obitelj Crnko prodala je automobil da plati prvi račun, a za drugi im nije preostalo ništa osim prodaje stana. Nakon objave članka u našim novinama HZZO se najprije pravdao da Vitu Mariju nisu liječili u državnoj bolnici pa zato ne mogu platiti taj trošak. No obitelj Crnko bila je čak dvaput u Klinici za ortopediju na Šalati. Pokušali su se naručiti, no samo za pregled trebali su čekati nekoliko mjeseci. Dijete sa slomljenom nogom zato su odveli privatniku. U srijedu je HZZO poslao reakciju na članak navodeći činjenice koje smo već objavili. Zatim nam se u četvrtak telefonski javila glasnogovornica HZZO-a Renata Turčinov i rekla da će HZZO obitelji Crnko pokriti troškove druge operacije i eventualnog budućeg liječenja. No to je sljedećeg dana opovrgnula tvrdeći da to nikad nije rekla.

Službeno priopćenje HZZO-a je: “Stupili smo u kontakt s obitelji da vidimo kako im možemo pomoći.” Za sada su od obitelji Crnko zatražili kronologiju liječenja Vite Marije. Ministar zdravstva Darko Milinović i dalje se ne javlja na telefon.

Čitatelji skupili novac za Vitino liječenje

Nasreću, čitatelji 24sata prepoznali su očajnički apel obitelji Crnko i još jedanput pokazali svoju ljudskost. Uplatili su im oko 75.000 kuna i obitelj neće morati prodati stan. Pomoć im je ponudio i Taxi Cammeo te brojni anonimni dobrotvori.

Pomoć obitelji stiže sa svih strana Hrvatske

Mama Morana Crnko za liječenje kćeri ima na svoje ime otvoren žiroračun u Zagrebačkoj banci. Broj računa je 2360000-3111498993.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 62
VIDEO

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!
RADARSKE SLIKE

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!

DHMZ je ranije objavio upozorenje i žuti alarm za grmljavinsko nevrijeme za sve regije u Hrvatskoj osim za dvije. Sad su to promijenili i samo gospićka regija označena je zelenom

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...
PROGNOZA

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...

Za četvrtak i petak prognoziraju dosta nestabilno vrijeme, pogotovo četvrtak kad je za skoro cijelu Hrvatsku upaljen žuti alarm zbog grmljavinskog nevremena
Užasi masakra u Borovu Selu: Četnici su ubili 12 hrvatskih policajca. Koristili su i sjekire...
TUŽNA OBLJETNICA

Užasi masakra u Borovu Selu: Četnici su ubili 12 hrvatskih policajca. Koristili su i sjekire...

Tukli su me, odvodili na neko stajsko đubre da me zakolju, stavljali mi nož pod vrat pa opet tukli. Gubio sam svijest više puta a onda se probudio ostavljen u nekom dvorištu, ispričao je svojedobno Ivan Komšić...