Obavijesti

News

Komentari 300

'Pusić nema našu podršku ni za čelnicu kućnog savjeta'

'Pusić nema našu podršku  ni za čelnicu kućnog savjeta'
1

I Mostovac Miro Bulj poručio je da Pusić nema legitimitet nigdje u svijetu predstavljati Hrvatsku. "Pusić je osoba koja je nametnula morbidnu tezu da je Hrvatska agresor na BiH"

VIDEO

Unatoč tome što je premijer Tihomir Orešković u srijedu poručio da Vesna Pusić (HNS) ima potporu Vlade za kandidaturu za glavnu tajnicu UN-a, HSP AS prikuplja potpise zastupnika protiv njezine kandidature. Ogradili su se od izjave premijera da ona ima potporu Vlade, a Pero Ćorić tvrdi da se o tome se na koalicijskim sastancima nije razgovaralo. 

- Mi ne možemo reći čije je to mišljenje, a ako je od Vlade mi dio Vlade koja će podupirati Vesnu Pusić nećemo biti sigurno - poručio je Ćorić. 

HSP AS za sada je prikupio potpise 18 iz redova HDZ-a i Mosta. Plan im je uputiti dopis Vladi i Vijeću sigurnosti u kojem će ukazati da Pusić nema legitimitet ni legalitet za navedeno mjesto u UN-u. 

- Vesna Pusić nema našu potporu ni za predsjednicu kućnog savjeta. Kao zastupnik nisam suicidalan i vjerujte prije bih digao ruku na sebe nego za Vesnu Pusić - kazao je Ćorić. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Napomenuo je da HSP AS ne može dati potporu osobi koja je 2001. godine izjavila da su Hrvati izvršili agresiju na BiH, čime je, navodi, nanijela nemjerljivu, neprocjenjivu i nepopravljivu štetu našoj diplomaciji i ugledu Hrvatske u svijetu. Ćorić je podsjetio da je kandidaturi Vesne Pusić istaknula tehnička Vlada Zorana Milanovića. 

- Pravni vakum koji je bio između Vlade u odlasku i Vlade koju mi nismo uspjeli tako brzo konstituirati je ona iskoristila na jedan politikantski. Mi joj to osporavamo i pozvat ćemo civilne i druge udruge da damo svoj doprinos i zaustavimo njezinu kandidaturu. Hrvatska nije zaslužila da je u UN-u predstavlja Vesna Pusić - poručio je zastupnik HSP AS-a.
Miro Bulj (Most) na Facebooku je objavio da Vesna Pusić nema legitimitet nigdje u svijetu prestavljati Hrvatsku. 

- Vesna Pusić nametnula je morbidnu tezu da je Hrvatska agresor na Bosnu i Hercegovinu u Domovinskom ratu. To neshvatljivo djelovanje je bilo u najtežim vremenima Domovinskog rata. Zbog njene teze, Hrvatska i njeni građani u posljednjih 20 godina trpe nemjerljive štete - napisao je Mostovac.

U Saboru Miro Bulj novinarima je potvrdio da Vesna Pusić nije najbolji kandidat za glavnu tajnicu UN. 
- Most ima svoj stav. Kandidirala ju je bivša Vlada, a stav Mosta je da ona nije najbolje rješenje. Osoba koja je u Domovinskom ratu kazala da je Hrvatska izvršila agresiju za nas nije najbolja osoba za kandidata - rekao je. 
Robert Podolnjak (Most) pak je poručio da svoj potpis na inicijativu HSP AS. 

- Ne znam da li ima neki Mostovac koji je potpisao i o tome ne mogu govoriti. Osobno nisam ništa potpisao niti namjeravam - izjavio je potpredsjednik Sabora iz redova Mosta. 

Napomenuo je da o kandidaturi Vesne Pusić nisu službeno odlučivali na Nacionalnom vijeću te o tome nije želio dalje govoriti. Peđa Grbin (SDP) smatra da je kandidatura Vesne Pusić za glavnu tajnicu UN-a, bez obzira kako ona završila, dobra za Hrvatsku. 

- To je prilika da na jednom tako važnom mjestu govorimo o nekim našim politikama i nekim našim stavovima, a oni koji je bojkotiraju i ruše iz Hrvatske naprosto ne znaju što rade. Mislim da se tu premijer Orešković izdigao i pokazao da ipak s vremena na vrijeme zna postupiti kao predsjednik Vlade, a ne marioneta u nečijim rukama - zaključio je Grbin.

Inicijativu protiv kandidature Vesne Pusić potpisali i Demo i Rašković

Inicijativu HSP AS-a da se stalnim članicama Vijeća sigurnosti UN-a piše kako Vesna Pusić ne zaslužuje funkciju glavne tajnice UN-a potpisali su u petak poslijepodne i Miodrag Demo (BM 365) i zastupnik srpske nacionalne manjine Mirko Rašković.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 300
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina