Obavijesti

News

Komentari 53

Ćorić: Rast cijena plina i struje nemoguće je izbjeći. Činimo sve da taj rast cijena bude što blaži

Ćorić: Rast cijena  plina i struje nemoguće je izbjeći. Činimo sve da taj rast cijena bude što blaži
3

Ono što će uslijediti od travnja ove godine je korekcija cijena na gore. Ona se u vrlo visokim postotcima dogodila na razini cijele Europske unije, rekao je ministar Ćorić

VIDEO

Ministar gospodarstva Tomislav Ćorić u Slavonskom Brodu je na potpisivanju ugovora o izgradnji retencije Glogovica komentirao najavljeno poskupljenje plina i struje od 1. travnja i rekao da čine sve u Vladi da ublaže rast cijena tih energenata.

- Ono što će uslijediti od travnja ove godine je korekcija cijena na gore. Ona se u vrlo visokim postotcima dogodila na razini cijele Europske unije i to nije moguće izbjeći. Moguće je učiniti da ta korekcija u Hrvatskoj bude što je moguće blaža - poručio je ministar, prenosi HRT.

Poskupljenja će diktirati struja i plin, stručnjaci predviđaju i rast cijena mesa: 'To je očekivano'
Poskupljenja će diktirati struja i plin, stručnjaci predviđaju i rast cijena mesa: 'To je očekivano'

Cijene energenata komentirao je danas i premijer Andrej Plenković, rekavši da je to ključna tema koja će biti s nama sljedećih pola godine.

- Za razliku od mnogih drugih europskih zemalja gdje se ovaj problem pojavio ranije, kod nas se nije pojavio. Kao što ste vidjeli, mi smo uspjeli svim mjerama koje poduzimamo, a radimo ih vrlo diskretno i u tišini, osigurati da za građanstvo nije došlo do povećanja cijena energenata, niti plina niti struje. Kad je riječ o poslovnim subjektima, ovisno o tome kakve su ugovore imali, tako im se mijenjala cijena. Međutim, nismo imali situaciju da smo doživjeli udar na ekonomski standard građana već do sada, što se u mnogim drugim zemljama dogodilo. Da ne govorim o tome da smo, kada je skočila cijena nafte, limitirali cijene dizela i benzina - rekao je premijer, poručivši da Ministarstvo gospodarstva, kao i svi ostali subjekti koji su uključeni, gledaju kako da smanje bilo kakav značajniji udar na standard građana, a koji bi se - dodao je - eventualno mogao dogoditi nakon travnja, dakle nakon kraja sezone grijanja.

Slavonski Brod: Ministar Tomislav Ćorić na svečanom potpisivanju Ugovora o izgradnji retencije Glogovica
Godišnje bacimo 4440 šlepera hrane, tjedno 2,8 kg: Najviše u sjevernom primorju i Dalmaciji
Godišnje bacimo 4440 šlepera hrane, tjedno 2,8 kg: Najviše u sjevernom primorju i Dalmaciji

Ugovor o izgradnji retencije su potpisali generalni direktor "Hrvatskih voda" Zoran Đuroković, predsjednik Uprave "Osijek koteksa" Zoran Škorić i direktor tvrtke JET SET Zlatko Zovak. Izgradnjom retencije Glogovica bit će zaštićena naselja općine Podcrkavlje i sam grad Slavonski Brod od plavljenja kuća i materijalnih dobara.

Aktivnosti na izgradnji i uređenju retencije Glogovica traju 20 godina a sada su se stekli svi potrebni uvjeti da se taj vrlo važan projekt realizira u praksi. Ugovor je vrijedan 33 milijuna kuna, 80 posto sredstava su iz fondova EU, ostalo su sredstva "Hrvatskih voda.

- Nadam se da ćemo u sljedećih 35 mjeseci dočekati kraj radova na ovom projektu - kazao je ministar Tomislav Ćorić. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 53
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa