News

Komentari 38

Ćorić: Vlada će učiniti sve da riješi pitanje neradne nedjelje

Ćorić: Vlada će učiniti sve da riješi pitanje neradne nedjelje

Ćorić dodaje da socijalna pravda mora biti dugoročna politika i zato će učiniti sve da očuvaju dostojanstvo vrijednog hrvatskog radnika

Ministar gospodarstva Tomislav Ćorić je za N1 rekao kako je pitanje rada nedjeljom civilizacijsko pitanje. Komentirao je kako je član Vlade koja će učiniti sve da riješe to pitanje.

Kaže kako se više od polovice ispitanika u anketi koju su proveli izjasnilo da su protiv rada nedjeljom. Ćorić kaže da više od polovice slaže da je “rad nedjeljom disfunkcionalna društvena pojava i nije dobar”, a dvije trećine ispitanih izabire posao s neradnom nedjeljom čak i ako je manja plaća.

- Što nam to govori? Da smo još uvijek društvo koje cijeni humane vrijednosti, u konačnici i brigu za čovjeka, njegovu obitelj.

Rekao je da je takvo društvo dalo mandat Vladi da očuva te vrijednosti, dostojanstvo čovjeka i socijalnu pravdu, a da će to pokazati upućivanjem Zakona o trgovini u saborsku raspravu.

Ćorić dodaje da socijalna pravda mora biti dugoročna politika i zato će učiniti sve da očuvaju dostojanstvo vrijednog hrvatskog radnika i njegove obitelji.

Ministar je parafrazirao i katoličkog sveca, svetog Franju Asiškog, rekavši kako treba početi od onog što je nužno, učiti moguće, a zatim će se moći učiniti i ono što je nemoguće.

Zaključio je kako je potrebna rasprava kakva ta nedjelja treba biti i kako ju treba urediti, ali da u središtu mora ostati radnik i njegova obitelj.

Najčitaniji članci