News

Komentari 181

Čovićev tulum: Na rođendanu pokazao svoj grb, Dodik sletio helikopterom, feštao i Radman

Čovićev tulum: Na rođendanu pokazao svoj grb, Dodik sletio helikopterom, feštao i Radman

Rođendanska zabava lidera HDZ-a BiH trajala je do ranih jutarnjih sati. Odabrano društvo navodno su zabavljali Halid Bešlić i Klapa Intrade, a posebnu pozornost gostiju privukla je i torta napravljena u čast slavljenika

Lider HDZ-a BiH i HNS-a BiH Dragan Čović odlučio je proslaviti 65. rođendan u velikom stilu. Privatna zabava u Ljetnikovcu Radobolja u Mostaru a gosti - probrani. Uži krug prijatelja šefa najveće hrvatske stranke u BiH.

Među njima i Milorad Dodik. Predsjednik Republike Srpske i član Predsjedništva BiH rođendan očito nije htio propustiti. Iz Banja Luke je u Mostar stigao helikopterom. Sletio je na travnjak stadiona HŠK Zrinjskog, piše dnevni.ba

Na Čovićevu rođendansku feštu otišao je nakon što je održao sastanak sa srpskim udrugama u Mostaru.

Na zabavu je došao i bivši ministar sigurnosti BiH, političar i poduzetnik Fahrudin Radončić, a na proslavi se pojavio se i hrvatski ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman. 

Zabava je trajala do ranih jutarnjih sati.

Dragan Covic

Odabrano društvo navodno su zabavljali Halid Bešlić i Klapa Intrade, a posebnu pozornost gostiju privukla je i torta napravljena u čast slavljenika.

On se prisutnima obratio govorom u kojem je jednostavno zahvalio svojim prijateljima.

Grb Čovića na torti govori o snazi i moći obitelji

Neobična rođendanska torta ukrašena je grbom obitelji Čović, koji se, izgledno je, po prvi puta pojavljuje u domaćoj javnosti.

Na zahtjev obitelji Čović riječka tvrtka Heraldic d.o.o izradila je građanski grb obitelji, a na službenim stranicama navode da su to učinili temeljem čimbenika vezanih za podrijetlo i povijest obitelji. Ističu da je to sada jedinstven i unikatan heraldički znak obitelji Čović.

 - Izvedeni grb vlasništvo je naručitelja i može se slobodno isticati i dijeliti te nasljedne prenositi na potomke prema vlastitoj volji i nahođenju članova obitelji Čović. Grb je osmišljen i dizajniran prema pravilima heraldičkog dizajna i tvrtkinim načelima o oblikovanju obiteljskih građanskih grbova - naveli su.

 - Na plavom glava štita. U plavom polju zlatni koračajući lav drži mač u desnici. Glava štita raskoljena. Desno crveno-srebrna šahovnica (4x3), lijevo u srebrnom polju crveni latinski križ. Plašt crveno-srebrn i plavo-zlatan. Na kacigi s vijencem (crven-srebrn-plavi-zlatni-crven-srebrn) stoji orao uzdižućih krila, zlatno naoružan, u kandžama drži poskoka. Grb obitelji Čović 14. lipnja ove godine registriran je u Registru obiteljskih grbova Heraldic arta u Rijeci.

Radi se o latinskom tipu križa koji simbolizira pripadnost Crkvi, pa još crveno na bijeloj podlozi, da tko ne posumnja da se ne radi o pravim Hrvatima, potom tigar koji predstavlja junaštvo i hrabrost, oko svega oklop, kopija srednjovjekovnog kiča, nad svime stoji jednoglavi crni orao koji kao gleda na Zapad (nije slučajno) i govori o snazi i moći obitelji - objasnili su grb s torte.