Covid potvrde umjesto maski stižu nakon turističke sezone? | 24sata
Obavijesti

News

Komentari 89

Covid potvrde umjesto maski stižu nakon turističke sezone?

Covid potvrde umjesto maski stižu nakon turističke  sezone?

Intencija je da se potvrde uvedu na sva ona mjesta na kojima je obvezno nošenje maski. Dakle, riječ je o svim ustanovama, trgovinama, državnim i privatnim institucijama

VIDEO

Covid digitalne potvrde, najvjerojatnije odmah po završetku turističke sezone, zamijenit će maske, doznaje Jutarnji list od izvora bliskog Nacionalnom stožeru civilne zaštite.

Pogledajte video

Pokretanje videa...

Cijepiti se treba sada kako bi do jeseni imali imunitet za zaraznije varijante covida VIDEO

Intencija je da se potvrde uvedu na sva ona mjesta na kojima je obvezno nošenje maski. Dakle, riječ je o svim ustanovama, trgovinama, državnim i privatnim institucijama, navodi dnevnik u broju od utorka.

Gužva ispred HZZO-a zbog Covid potvrda: 'Dokad ćemo mi ovako čekati, ovo treba bolje riješiti!'
Gužva ispred HZZO-a zbog Covid potvrda: 'Dokad ćemo mi ovako čekati, ovo treba bolje riješiti!'

No, iako je plan da to bude početkom rujna, dobro obaviješteni izvori kažu da će sve ovisiti o epidemiološkoj situaciji.

Pogoršanje epidemiološke situacije u brojnim europskim zemljama, kažu izvori, predstavlja bojazan da se takav scenarij ne bi dogodio i kod nas, što bi uzročno posljedično dovelo do ranijeg završetka sezone, što nikome nije u interesu.

Inače, već nekoliko dana vode se rasprave o tome može li se i na osnovu kojih pravnih regulativa uvesti covid potvrda kao 'ulaznica' u sve zatvorene prostore u kojima se okuplja veći broj ljudi.

Od izvora bliskog Stožeru dnevnik doznaje kako nikakvih prepreka za to nema. Riječ je o Odluci koju prema ovlastima iz Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti Stožer ima pravo donijeti.

Do sada se, pojašnjavaju izvori, donosilo mnogo mjera koje su nailazile na negodovanja, počevši od strogog lockdowna na početku pandemije, skraćivanja radnog vremena...

Stiže velika promjena za covid potvrde: Građani će je moći dobiti već nakon prve doze
Stiže velika promjena za covid potvrde: Građani će je moći dobiti  već nakon prve doze

„Svjesni smo da će uvijek biti dio onih koji neće podržavati donesene mjere, ali građani trebaju shvatiti da se nalazimo u pandemiji, da ljudi obolijevaju, umiru, gospodarstvo pati. Na kraju krajeva, stalno se spominje diskriminacija onih koji se ne žele cijepiti, a pita li se netko jesu li diskriminirani oni koji su se cijepili i oni koji iz objektivnih razloga ne mogu primiti cjepivo, a možda će se zaraziti od nekoga tko nije želio, a mogao je, primiti cjepivo”, kaže sugovornik Jutarnjeg lista.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 89

VIDEO

Josipovo tijelo i dalje leži u Dublinu: 'Ovo još nismo imali. Pitanje je tko će sve to platiti'
PRETUKLI GA DO SMRTI

Josipovo tijelo i dalje leži u Dublinu: 'Ovo još nismo imali. Pitanje je tko će sve to platiti'

Josip Štrok (31) je u ožujku nasmrt pretučen u Dublinu. Tijelo je još u Irskoj jer su njegovi rastavljeni roditelji podnijeli dva zahtjeva za povratak tijela

Muškarac šipkom napao mladu ženu u Splitu i seksualno ju napastovao - policija ga traži
POLICIJA MOLI ZA POMOĆ

Muškarac šipkom napao mladu ženu u Splitu i seksualno ju napastovao - policija ga traži

Osobe koje eventualno raspolažu s informacijama vezano uz ovaj događaj  pozivamo da dođu u najbližu policijsku postaju ili nazovu  policiju na broj 192, mole iz policije
Muškarac sa sjekirom napadao prolaznike kod navijačke zone u Hamburgu. Policija ga upucala
FOTO - UOČI UTAKMICE EURA

Muškarac sa sjekirom napadao prolaznike kod navijačke zone u Hamburgu. Policija ga upucala

Napadač je kod sebe imao i zapaljivu napravu poput Molotovljevog koktela. Napadač je ozbiljno ozlijeđen i pruža mu se liječnička pomoć.