Obavijesti

News

Komentari 203

Crkva demantirala egzorcizam, ali se pojavila "nova" snimka

Crkva demantirala egzorcizam, ali se pojavila "nova" snimka
5

Crkva tvrdi da je Papa samo molio te da u kolicima nije ni mladić ni dječak. Poznati egzorcist otkrio je da je riječ o Meksikancu (43), kojeg opsjedaju čak četiri demona

VIDEO

TV-postaja TV2000, koja je u vlasništvu Talijanske biskupske konferencije (CEI), objavila je kako će u petak 24. svibnja pustiti snimku s Trga sv. Petra u Vatikanu gdje Papa na Duhove stavlja ruke na vjernika u invalidskim kolicima. Najavili su da se taj čin može protumačiti kao egzorcizam, a da bi podigli gledanost, najavili su to i na svom Twitteru.

Osim toga snimku su već u utorak objavili brojni svjetski mediji. Nagađalo se kako se na snimci, na kojoj je lice vjernika zatamnjeno, vidi da papa Franjo iz mladića istjeruje vraga. 

No, Vatikan je to brzo demantirao te su izjavili da se samo molio za bolesnog vjernika te da nikako nije imao namjeru izvesti egzorcizam.

Dan kasnije svi sve demantiraju

U srijedu se ispričala i TV-postaja TV2000 koja sada tvrdi kako Papa nije istjerivao vraga, niti da je osoba u kolicima dječak ili mladić. 

Direktor televizije, Dino Boffo, u programu je kazao kako je došlo do zabune, kako se radi o grešci te kako nije namjerno htio da se o Papinom činu priča kao o činu egzorcizma.

Nije riječ o dječaku, već o 43-godišnjaku iz Meksika

U međuvremenu je otkriveno kako stvarno nije riječ o dječaku, već o 43-godišnjem muškarcu iz Meksika po imenu Angelo. Oženjen je i ima troje djece, a njegovim slučajem bavilo se već nekoliko stručnjaka za demone. 

Poznati egzorcist: Angelo je opsjednut s četiri različita demona

No, sve njih demantira Gabriele Amorth, poznati talijanski egzorcist, koji tvrdi da je i sam izveo cijeli obred egzorcizma nad Meksikancem i to u utorak ujutro.

- Muškarac je opsjednut s četiri različita demona. Opsjeli su ga zbog osvete meksičkim biskupima koji se nisu dovoljno snažno pobunili protiv abortusa. Napustit će ga kada se biskupi pokaju i kazne što nisu dovoljno napravili za zabranu abortusa. Ovo što je izveo Papa je pravi egzorcizam, jer on može biti i kratka molitva i ne mora uvijek biti po točnim ritualima - izjavio je Amorth. Dodao je da nije tajna da Papina djela i riječi mogu pomoći opsjednutom, piše Vatican Insider.

Amorth kaže da zna za tri slučaja egzorcizma pape Ivana Pavla II koji nisu izvedeni ni po kojem posebnom obredu.

Necenzurirana snimka: Prosudite sami

Pojavila se i necenzurirana snimka s Trga svetoga Petra. Pogledajte snimku pa sami procijeniti da li je riječ o egzorcizmu ili nije. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 203
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa