Obavijesti

News

Komentari 500

Crkva potvrdila: Nimac nam je uzeo gotovo 10 milijuna kuna

Crkva potvrdila: Nimac nam  je uzeo gotovo 10 milijuna kuna
3

U priopćenju su iz Crkve poručili kako izražavaju iskreno žaljenje zbog opravdanog zgražanja javnosti koji je prouzročio nezasitni egoizam pojedinca. Mole za ispriku

VIDEO

Provincijalat Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja i Ordinarijat Splitsko-makarske nadbiskupije u utorak su se zajedničkim priopćenjem oglasili o medijskim napisima o prodaji župnog zemljišta u župi Bast u Baškoj Vodi.

Kako objašnjavaju u Provincijalatu i Ordinarijatu, župa je, zastupana po bivšem župniku fra Šimi Nimcu, u travnju sa Sunčanim bastom d.o.o. sklopila ugovor prema kojemu župa trgovačkom društvu prodaje nekretnine za 1,310.000 eura u kunskoj protuvrijednosti. Tvrtka je novac istog mjeseca uplatila na račun župe, a Nimac je, objašnjava se u priopćenju, s računa župe u dva navrata u svibnju i jednom u srpnju podigao ukupno 9,817.656,92 kuna "bez valjanog i uobičajenog obrazloženja svrhe podignutih i eventualno utrošenih sredstava".

- Predmetne nekretnine prodane su bez izričite pisane suglasnosti nadležne crkvene vlasti pa je Franjevačka provincija Presvetog Otkupitelja – župa Uznesenja Blažene Djevice Marije (kao pravna osoba Katoličke crkve) putem odvjetnika podnijela tužbu radi utvrđenja ništetnim i poništenja kupoprodajnog ugovora uz prijedlog zabilježbe spora na predmetnim nekretninama", kaže se u priopćenju.

Dodaje se kako je u tijeku i razmatranje pokretanja postupka isključenja Šime Nimca iz franjevačke zajednice.

- Ujedno izražavamo iskreno žaljenje zbog opravdanog zgražanja javnosti prouzročenog nezasitnim egoizmom pojedinca, kojemu je provincija u dobroj vjeri ukazala povjerenje te molimo cjelokupnu hrvatsku javnost za iskrenu ispriku uime svih franjevaca Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja", zaključuje se u priopćenju.

Zovu ga fra Prč: Svećenik kupio i jahtu?     

- Ma on se posljednjih godina uopće nije skrivao. Išao je s ljubavnicom otvoreno van, bez srama. Vidjeli su ga na plaži kako ga ljubavnica masira među drugim kupačima, a on to nije ni pokušao sakriti. Bila je to javna tajna, govore mještani Lišana Ostrovičkih kraj Benkovca.

To je rodno selo odbjeglog svećenika Šime Nimca (34), kojeg se sumnjiči da je uzeo milijun eura koje je dobio za prodaju crkvenog zemljišta u Baškoj Vodi kraj Makarske, gdje je bio župnik. Navodno je otišao u inozemstvo s djevojkom s kojom je godinama u vezi.

- Mi smo ga u šali iza leđa zvali ‘fra Prč’. Žene su se uvijek palile na skupa odijela i cipele koje je nosio i dobre automobile koje je vozio. Čuo sam da je nedavno kupio novi auto vrijedan 600.000 kuna - kazao nam je mještanin Lišana.

Nimac je, navodno, vlasnik nekoliko nekretnina na biogradskom području. U tamošnjoj Marini Kornati nalazi se i njegov brod Lucky Me, a jučer je pred marinom bio parkiran i njegov Passat.

O njegovoj navodnoj djevojci mještani ne znaju mnogo. Kažu samo kako je riječ o bankarici koja zna s novcem.

Općinsko državno odvjetništvo u Makarskoj pokušat će utvrditi kako je fra Šime sklopio ugovor za prodaju 40.000 četvornih metata u Baškom Polju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 500
VIDEO

Pogledajte oluju koja je prošla Istru i kreće se prema središnjoj Hrvatskoj. Moguća je i tuča...
VELIKA OBORINSKA MASA

Pogledajte oluju koja je prošla Istru i kreće se prema središnjoj Hrvatskoj. Moguća je i tuča...

DHMZ je ranije upozorio da su moguće grmljavinske oluje, a za istočnu Hrvatsku i tuča. Nestabilno vrijeme nastavit će se i sutra

Liječnici u Vinogradskoj izveli prvi put ovaj zahvat: Pacijentici smo zaledili tumor u dojci
NOVI USPJEH HRVATSKIH LIJEČNIKA

Liječnici u Vinogradskoj izveli prvi put ovaj zahvat: Pacijentici smo zaledili tumor u dojci

Pacijentica je preživjela već puno operacija i rekla da više nikad u životu ne želi otići ni na jednu. Bila je presretna što sad nije morala - otkrila nam je dr. Bolanča Čulo
Počinju pregovori: Plenković ne da Ninu i Davora iako DP hoće i kulturu. Evo što je još na stolu...
OTKRIVAMO POČETNE POZICIJE

Počinju pregovori: Plenković ne da Ninu i Davora iako DP hoće i kulturu. Evo što je još na stolu...

Domovinski pokret želi 20 posto funkcija, što znači 11 državnih tajnika i barem tri ministarstva, ali i slobodne ruke za svoje politike: "Nećemo dati da nam HDZ uvali ono što godinama nije riješeno da trpimo udarce."