Obavijesti

News

Komentari 369

Crkva o Kolindi: Nakon mraka, ona je stvarni preporoditelj

I dok napominje da je protekla vladajuća garnitura rastakala Hrvatsku, Miklenić rješenje vidi u "hrvatskoj jezgri" koja je ovladala na predsjedničkim izborima

VIDEO

Buduća predsjednica mora biti znak služenja općemu dobru u Hrvatskoj i u svijetu ili će iznevjeriti svoje glasače i hrvatski narod. Ona je pozvana biti na čelu stvarnih preporoditelja, napisao je Ivan Miklenić, urednik Glasa Koncila u svom komentaru dodajući da je proteklih 15 godina Hrvatska uvelike oslabljena te je gotovo posve obezvrijeđeno i njezino članstvo u euroatlantskim integracijama.

Od nove predsjednice Miklenić očekuje odlučan prekid s dosadašnjim usmjerenjem Hrvatske i konotacijama koje je sa sobom nosilo. 

"Hrvatskom upravljao komunistički mentalitet"

- Otvoreno treba reći da je Hrvatskom upravljao duh djelomično preobraženoga, a zapravo kontinuiranoga, može se reći, mekoga, nacionalno premalo svjesnoga ili gotovo nesvjesnoga sve do antinacionalnoga, zapravo jugofilstvom prožetoga hrvatskoga komunističkoga mentaliteta i usmjerenja, a da to nije bilo ozakonjeno ili barem proklamirano u ikojem stranačkom političkom programu. Nositelji toga duha pripadnici su relativno malobrojne manjine, dio bivših partijaša, njihova djeca i simpatizeri koji su bili u komunizmu privilegirani te znatan dio obavještajnoga kadra koji je djelovao u Socijalističkoj Republici Hrvatskoj - smatra Miklenić. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

I dok napominje da je protekla vladajuća garnitura slabila i rastakala Hrvatsku, rješenje vidi u hrvatskoj jezgri koja je ovladala na netom održanim predsjedničkim izborima.

"Hrvatska jezgra želi surađivati sa susjedima, ali..."

- Ta jezgra želi demokratsku, gospodarski prosperitetnu i međunarodno respektabilnu Hrvatsku u kojoj ima mjesta za sve njezine građane bez obzira na njihova politička, ideološka uvjerenja ili sve druge pripadnosti. Većina koja je prevagnula također zagovara normalne, zdrave i suradničke, partnerske odnose sa susjednim državama, ali uz pravedno rješavanje svih otvorenih pitanja, kao i definitivno vrednovanje kršćanske i katoličke baštine te prihvaćanje univerzalnih etičkih načela i svih zasada međunarodnoga prava... - piše Miklenić.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 369
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a