Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
7 komentara

Crkva o ZERP-u: Ne smije se odustati od proglašenja

Navodno se sprema nova odgoda primjena ZERP-a, a Komisija biskupske konferencije smatra da se ne smije prekršiti odluka Sabora

Goran Stanzl
Foto: Goran Stanzl
7 komentara

Komisija Hrvatske biskupske konferencije (HBK) Iustitia et pax priopćila je da apelira na poštivanje Ustava i institucija, posebno Sabora kao najviše instance iz koje proistječe mandat Vlade. Komisija smatra da se ne smije potkopavati odluka Sabora s obzirom na primjenu ZERP-a što je, kažu, u konačnosti u interesu i naših susjeda.
- S obzirom na odgovornost koju naš naraštaj ima s obzirom na vodu, kao naše veliko nacionalno bogatstvo, Komisija smatra da je potrebno sve učiniti u svrhu njezine zaštite i očuvanja. To je poglavito dužnost Sabora koji treba donijeti primjerenu legislativu s obzirom na to prevažno pitanje - piše Komisija.
Kako pak piše pollitika.com navodno se sprema rješenje po kojemu bi se ZERP proglasio, ali bi ga Vlada ponovno odgodila. Prije godinu dana Sanader je kod Mislava Bage u "Otvorenom" rekao da se ZERP već primjenjuje ali ne na članice EU-a, odnosno na Sloveniju, Italiju i Francusku?! te da će tako biti dok se ne završe pregovori o partnerstvu u ribarstvu.

MESIĆ: NE TREBA DRAMATIZIRATI OKO UPOZORENJA IZ EU
Predsjednik Stipe Mesić također je u utorak komentirao pitanja i upozorenja koja stižu iz EU vezana za proglašenje ZERP-a. Mesić je kazao da stvari ne treba dramatizirati.
- To nisu prijetnje, ali očito se od Hrvatske traži da dođemo do nekakvog kompromisa s našim susjednim zemljama, a i da budu svi zadovoljni i u Europi i susjedi i mi sami - odgovorio je. Rekao je kako ne smijemo odustati od svojih strateških ciljeva, ali moramo voditi računa i o svojim nacionalnim interesima i u tom smislu treba tražiti rješenje.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message