Obavijesti

News

Komentari 25

Crni tjedan u Hrvatskoj: 'Vidio je oca kako leži ranjen na podu'

Crni tjedan u Hrvatskoj: 'Vidio je oca kako leži ranjen na podu'
1

Dvije maloljetne kćeri zbrinuo je Centar za socijalnu skrb te u vrijeme krvave svađe nisu bile kod kuće. Drugi mještanin kaže da je kobne večeri do njihove kuće došao mlađi sin. Bio je izvan sebe i plakao

VIDEO

Muškarac (51) i dalje se oporavlja u bolnici u Zaboku gdje je hitno operiran u nedjelju na večer nakon što ga je pokušala ubiti kći (20).

Liječnici bolnice Zabok spasili su mu život i on je zasad, kako doznajemo, stabilno. Prema službenim informacijama iz PU krapinsko-zagorske, u Pustodolu Orehovičkom kraj Bedekovčine u nedjelju u večernjim satima u obiteljskoj kući muškarac je zadobio teške tjelesne ozljede opasne po život koje mu je nanio član kućanstva. Neslužbeno doznajemo da su se sukobili otac i kći koja mu je zadala ubodnu ranu opasnu po život.

Policija ju je uhitila, a jučer je još trajala kriminalistička obrada kojom su utvrđivali sve okolnosti događaja. Prema pričanju susjeda, mještana Pustodola Orahovičkog riječ je o obitelji koja je od ranije poznata policiji i Centru za socijalnu skrb.

Naišao nakon ubojstva: 'Ubit ću i tebe ako odmah ne odeš!'
Naišao nakon ubojstva: 'Ubit ću i tebe ako odmah ne odeš!'

- Više puta su oni tu dolazili, zbog svađa, vike, galame, mislim da su zadnji put bili prije nekih mjesec dana – govori mještanka.

Dodaje da je riječ o obitelji s petero djece, tri kćeri i dva sina. Dvije maloljetne kćeri zbrinuo je Centar za socijalnu skrb te u vrijeme krvave svađe nisu bile kod kuće. Drugi mještanin kaže da je kobne večeri do njihove kuće došao mlađi sin. Bio je izvan sebe i plakao.

- Zatekli su njegova oca kako ranjen leži i zvali Hitnu i policiju. Teško je to - govori susjed.

Dodaje da u toj obitelji radi samo najstariji sin, mlađi povremeno pomaže po selu pa si nešto zaradi. Prijašnjih godina s njima su živjeli roditelji ranjenog muškarca i pomagali im, no oni su preminuli.

Ubojica iz Slatine je u pritvoru: 'Pucao je u policiju, prijetio je'
Ubojica iz Slatine je u pritvoru: 'Pucao je u policiju, prijetio je'

U KBC-u Sestre milosrdnice u Zagrebu također se oporavlja muškarac (52) iz Konšćice kraj Samobora nakon što ga je u subotu popodne izbo susjed Juraj B. (25). Nekoliko puta ga je uspio ubosti u trbuh, a liječnici su mu, neslužbeno doznajemo, uz velike napore spasili život te ga stabilizirali. Jučer je bio na intenzivnoj njezi i van je životne opasnosti. Kako neslužbeno doznajemo, susjedi su se posvađali najvjerojatnije zbog situacije s koronavirusom.

Prema izvorima 24sata, 25-godišnjak radi kao taksist. Kad je stigla informacija o prvom zaraženom u Hrvatskoj, navodno se odlučio samovoljno izolirati i ne izlagati jer skrbi o bolesnim roditeljima. Tijekom subote je odlučio prošetati i nakon toga posvađao se sa sumještaninom. Istražiteljima je rekao kako se samo branio od napada.

- On je imao lopatu - rekao je 25-godišnjak tijekom ispitivanja.

Užas kod Zaboka: Kći je izbola tatu, liječnici mu spasili život!
Užas kod Zaboka: Kći je izbola tatu, liječnici mu spasili život!

To mu nije pomoglo, pa je jučer završio u istražnom zatvoru Remetinec kako ne bi ponovio djelo ili utjecao na svjedoke. Mladić do sada nije bio problematičan te u dosjeu nema niti prekršaja niti kaznenih djela.

Pokušaj ubojstva zabilježen je prije devet dana i u Zaprešiću kad je muškarac (30) napao svoju ženu. Prema izvješću državnog odvjetništva u Velikoj Gorici, pokušao ju je zadaviti i u tome bi vjerojatno uspio da napad nije spriječila njegova maloljetna kći. Prijavila je sve policiji koja ga je uhitila, a nesretna žena je završila u jednoj od zagrebačkih bolnica.

Otkriveno je kako su ga osumnjičili za bludne radnje na štetu pastorke tijekom 2019. i 2020. u Zaprešiću te na jednom srednjodalmatinskom otoku. Pritvorili su ga zbog opasnosti od bijega, utjecaja na svjedoke ili ponavljanja zlodjela. Njegov odvjetnik kratko je rekao da ne može komentirati slučaj jer je istraga u tijeku

‘Bio je pijan, prišao je ujaku i puškom ga je pogodio u prsa’

Ujak Drago je pao bez riječi, ispričao nam je to Željko Zupčević, svjedok ubojstva kraj Slatine i nećak ubijenog. Zorana Filkovića (52) iz Golenića kraj Slatine državno odvjetništvo tereti da je u petak ubio Dragu Batura (64) hicem iz puške. Filković je u pritvoru. - Napravio je nekoliko koraka, došao blizu ujaka i s oko 10 metara ispalio mu hitac u prsa. Kad su došli policajci pucao je i po njima - kazao nam je Željko Zupčević. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 25
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice
OKLIZNULA SE

VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice

Vještak Stanko Smodlaka  je potvrdio da je u nesreći smrtno stradala žena od udara vlaka koji se kretao iz Perkovića prema Solinu
Manjine: Jandrokovića ćemo podržati za predsjednika Sabora
ODLUČILI NAKON SASTANKA

Manjine: Jandrokovića ćemo podržati za predsjednika Sabora

Tom bi odlukom HDZ uz svoj 61 mandat imao svih osam 'manjinaca' te bi u slučaju da se dogovore s Domovinskim pokretom koji ima 13 mandata imali 82 ruke