'Vuk me nazvao i rekao: 'Teško sam ranjen, ubio sam više ljudi. Mislim da neću preživjeti...'' | 24sata
Obavijesti

News

Komentari 44

'Vuk me nazvao i rekao: 'Teško sam ranjen, ubio sam više ljudi. Mislim da neću preživjeti...''

'Vuk me nazvao i rekao: 'Teško sam ranjen, ubio sam više ljudi. Mislim da neću preživjeti...''

Uprava policije apelira na solidarnost i da se ovaj tragični događaj ne zloupotrebljava u javnom životu i na društvenim mrežama, kroz stavljanje u pogrešan ili manipulativan kontekst

VIDEO

Crnogorska je policija objavila kronologiju događaja na Cetinju gdje je, podsjetimo, Vuk Borilović ubio 10 ljudi.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Zločin kakav Crna Gora ne pamti VIDEO

Kako prenose Vijesti.me, policija je navela da je više građana u 15.30 sati u petak javilo dežurnoj službi Odjeljenja sigurnosti Cetinje da je došlo do upotrebe vatrenog oružja u naselju Medovina.

- Također, na osnovu do sada provedenih radnji, uključujući i izjave, odnosno prikupljanja informacija, proizilazi da je oko 15.30 sati V.B. (34) obavio telefonski razgovor s drugom osobom, čiji identitet za sada, iz razloga zaštite oštećenih i svjedoka, nećemo otkrivati, a u kojem je, između ostalog, priopćio da je u svojoj kući lišio života obitelj koja je kod njega stanovala, odnosno dvoje maloljetne djece. Ovom razgovoru je prethodio još jedan razgovor o čijem sadržaju i identitetu osoba se za sada, iz istih razloga, nećemo izjašnjavati, ali koji potvrđuju prethodne navode - kažu iz policije.

Ubojica masovnog ubojice je u bijegu? Pregovara s policijom
Ubojica masovnog ubojice je u bijegu? Pregovara s policijom

Policajac je pogodio Borilovića

Hitno su upućeni raspoloživi policajci te da su prilikom dolaska u blizini naselja Medovina čuli pucnjeve, vrisku i galamu mještana.

- Istovremeno, vidjevši ih, osumnjičeni V.B. je upotrijebio vatreno oružje prema policijskim službenicima koji su, uslijed ispunjenosti zakonskih uvjeta, uzvratili upotrebom vatrenog oružja u cilju onesposobljavanja napadača. Tada je od strane policijskih službenika u pravcu izvršioca teškog krivičnog djela ispaljeno oko 20 metaka - dodaje se u priopćenju.

Ističu i da je prilikom razmjene vatre u ovom događaju jedan policajac ranjen u predjelu glave.

Prvo ubio djecu od 11 i 8 godina, a onda pucao u njihovu majku Natašu: 'Bio je vuk samotnjak'
Prvo ubio djecu od 11 i 8 godina, a onda pucao u njihovu majku Natašu: 'Bio je vuk samotnjak'

- Do sada sprovedene mjere i radnje ukazuju da je jedan od metaka koji je ispaljen od strane policijskih službenika pogodio V.B. i tom prilikom ga teško ranio. Nakon naizmjenične upotrebe vatrenog oružja od strane policijskih službenika i V.B., shodno njihovim izjavama i izvještajima, u jednom trenutku više nije bilo upotrebe oružja od strane V.B. Ovo potvrđuje i izjava svjedoka koji je telefonom razgovarao sa V.B. oko 15.50 sati, odnosno dvadesetak minuta poslije telefonskog razgovora koji je prethodno vodio V.B. Po izjavi svjedoka, u ovom telefonskom razgovoru od 15.50 sati, V.B. je izjavio da je lišio života veći broj lica i da je teško ranjen i da misli da neće preživjeti - piše u priopćenju.

Ne zna se je li ga ubio policajac ili građanin

'Ubio sam ti ženu i djecu, rekao je susjedu i nastavio masakr. U 45 minuta pobio je još sedmero
'Ubio sam ti ženu i djecu, rekao je susjedu i nastavio masakr. U 45 minuta pobio je još sedmero

- Vjerujemo i da je to bio jedini odgovoran pristup, a posebno imajući u vidu da bi objavljivanje bilo kakvih nedovoljno provjerenih informacija, a takvih je imajući u vidu osobenost okolnosti bilo mnogo i mogle su voditi negativnim posljedicama. Također, odmah po izvještavanju policijskih službenika o okolnostima na licu mjesta i lociranja ranjenog počinioca teških krivičnih djela, kao i blokiranja dijela područja radi zaštite građana i stvaranja preduvjeta za djelovanje taktičke jedinice, otpočeta je procedura angažiranja specijalne taktičke jedinice (PTJ), a u međuvremenu je nastupila i smrt V.B. I dalje se utvrđuju okolnosti da li je smrt nastupila kao posljedica teškog ranjavanja ili naknadnog ispaljivanja projektila na za sada točno neutvrđen način od strane građanina. U tom smislu, policija ima određene podatke i indicije koji se provjeravaju daljnjem policijsko – tužilačkom aktivnostima - kažu u UP-u.

Uprava policije je najavila da će shodno svojim procedurama, u okviru kompletnog utvrđivanja činjenica o ovom slučaju, provjeriti i sva postupanja svojih službenika kako bi mjerodavno utvrdili jesu li ona bila u skladu sa zakonom i standardima.

- U interesu javnosti, ukazujemo da na osnovu prikupljenih saznanja postoje indicije, zasnovane na iskazima lica iz neposrednog okruženja V.B., koje su ukazivale na promjene u njegovom ponašanju ali ne i na potencijalno izvršenje ovakvog zločina, te je tim povodom bio zakazan specijalistički pregled V.B. Naglašavamo i da ne postoje saznanja, niti je policiji prijavljivano, da su postojali raniji konflikti, niti bilo kakav prethodni napad u posljednjem periodu od strane V.B. na obitelj podstanara.

FOTO Ovo je karabin smrti, oružje s kojim je pobio ženu, djecu i prolaznike na Cetinju
FOTO Ovo je karabin smrti, oružje s kojim je pobio ženu, djecu i prolaznike na Cetinju

U istom smislu, ne treba dovoditi u uzročno-posljedičnu vezu izvršenje ovog teškog zločina s bilo kakvim protupravnim ponašanjima iz prethodnog perioda. Uprava policije apelira na solidarnost i da se ovaj tragični događaj ne zloupotrebljava u javnom životu i na društvenim mrežama, kroz stavljanje u pogrešan ili manipulativan kontekst, jer zlonamjerno, netočno i neutemeljeno iznošenje činjenica u odnosu na pojedince, kao i na slijed događaja, nije izraz ni poštovanja prema žrtava niti pomaže nadležnim institucijama da sve procedure okončaju u skladu sa zakonom.

Masovnog ubojicu s Cetinja ubio je sugrađanin, a ne policajci...
Masovnog ubojicu s Cetinja ubio je sugrađanin, a ne policajci...

- Veoma je važno, posebno u kontekstu brojnih neodgovornih komentara, objava, priopćenja i ponašanja da se spriječe bilo kakvi povodi za dalje konflikte između obitelji, a pogotovo u okviru negativnih običaja koji trebaju biti iskorijenjeni na području Crne Gore. Konačno, apeliramo i na medije da koriste komunikaciju s policijom i tužilaštvom i da, shodno profesionalnim standardima, provjeravaju sve navode na ovim adresama prije objavljivanja. Uprava policije će nastaviti da informira javnost o svim detaljima ovog slučaja, a izražavamo nadu i da će javnost imati razumijevanja da svaka informacija koju Uprava policije daje zahtijeva višestruke provjere a što zahtijeva određeno vrijeme  - navode u policiji, prenose Vijesti.me.

Cetinjanin koji je pucao u Borilovića nedostupan policiji

Načelnik Odsjeka za suzbijanje općeg kriminaliteta u Sektoru za borbu protiv kriminala Aleksandar Bošković kazao je u Dnevniku TVCG da Cetinjanin N.K., koji je pucao jučer na Vuka Borilovića, nije trenutno dostupan policiji. Još uvijek nije utvrđeno je li Borilović preminuo od projektila koje su u njega ispalili policajci ili N.K.

- Poduzimaju se određene mjere i radnje da bi se on (N.K.) osigurao i da bi se osiguralo njegovo prisustvo u čitavom ovom postupku - kazao je Bošković, za TVCG.

Na pitanje jesu li utvrdili motiv jučerašnjeg zločina na Cetinju, Bošković kaže da su mjere i radnje još uvijek u tijeku.

- Preliminarno možemo priopćiti da je ova osoba posljednjih dana pokazivala određene promjene u ponašanju i u tom smislu je uz pomoć prijatelja za jučer bio zakazan liječnički pregled - naveo je Bošković i dodao, da nažalost do tog pregleda nije došlo.

Obdukcija je, navodi on, završena.

- Ja u ovom trenutku ne mogu, bez odobrenja VDT, iznositi više detalja taj nalaz će biti dostavljen VDT-u. Na tijelu izvršitelja ima više povreda od vatrenog oružja, pa u tom smislu ne možemo dati više detalja - naveo je Bošković.

On je kazao kako je, nakon razmjene vatre sa policijom, prema Boriloviću više projektila ispalio Cetinjanin N.K.

- Ali za sada mi ne možemo iznositi detalje je li smrt nastupila od posljedica ranjavanja od strane policije ili ovog građanina - naveo je Bošković.

Podsjetio da je u 15 i 30 policija dobila informaciju da je u naselju Medovina došlo do pucnjave. Kaže i da je policija prvo pritekla u pomoć ranjenim osobama, nakon čega je Borilović pucao na njih.

- Nakon toga su bili ispunjeni svi zakonski uvjeti i policija je uzvratila paljbu i ispalila 20 projektila. U razmjeni te vatre jedan policajac je povrijeđen - naveo je Bošković.

On kaže da je, prema sadašnjim informacijama, četiri ili pet policajaca upotrijebilo vatreno oružje jučer na Cetinju.

- Pojavile su se spekulacije da je to bila višesatna akcija. U 15.30 dobili smo poziv, u 15.50 imamo da je sam izvršitelj nazvao još jednu osobu gdje je rekao da je teško ranjen, da je lišio života više ljudi i da misli da neće ostati živ. Nakon 15.50 došlo je do upotrebe vatrenog oružja od strane N.K. Koji je to vremenski interval ne možemo se precizno izjasniti. Nakon toga nastupila je smrt te osobe. Tako da nije bila višesatna akcija, već sada možemo reći pola sata ili 45 minuta, ali ne možemo se precizno izjasniti - kazao je Bošković za RTCG.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 44

VIDEO

Muškarac koji je razbijao aute u Vrapču živio s mrtvom majkom? 'Dotukla ga je isključena struja'
24SATA NA MJESTU STRAVE

Muškarac koji je razbijao aute u Vrapču živio s mrtvom majkom? 'Dotukla ga je isključena struja'

Kako doznajemo od susjeda, muškarac je već duže vrijeme živio s tijelom svoje mrtve majke. Policija je i ranije dolazila na vrata kuće u kojoj je živio, ali im nije otvarao, pričaju susjedi

Strava u Zagrebu: Hodao gol po ulici i sjekirom razbijao aute, u kući mu pronašli tijelo žene
POD NADZOROM POLICIJE JE

Strava u Zagrebu: Hodao gol po ulici i sjekirom razbijao aute, u kući mu pronašli tijelo žene

U kući u kojoj prebiva, pronađeno je tijelo najvjerojatnije starije članice obitelji, za koje u ovom trenutku nije moguće utvrditi uzrok smrti s obzirom na zatečeno stanje tijela, priopćili su iz PU zagrebačke
Psi u Zagrebu izgrizli dvoje ljudi i njihove pse, drska vlasnica im je još i prijetila pa su je uhitili!
NEKI U BOLNICI, NEKI U PRITVORU

Psi u Zagrebu izgrizli dvoje ljudi i njihove pse, drska vlasnica im je još i prijetila pa su je uhitili!

Liječnička pomoć je 53-godišnjakinji i 31-godišnjaku pružena u Kliničkom bolničkom centru Sestre Milosrdnice