News

Komentari 188

Crnoja je odlučio graditi kuću: Zatražio građevinsku dozvolu

Crnoja je odlučio graditi kuću: Zatražio građevinsku dozvolu

Crnoja je dozvolu zatražio u gradskoj upravi. Iako mu je rok za početak gradnje istekao, gradonačelnik Samobora Krešimir Beljak kaže da su Crnoji izašli u susret

Prošloga tjedna smijenjeni ministar branitelja Mijo Crnoja ipak će graditi kuću u Samoboru i to na mjestu gdje se sada nalazi njegova "čuvena" baraka. Riječ je o građevinskoj parceli koju mu je dodijelio Grad Samobor kroz program za zbrinjavanje branitelja. 

Gradonačelnik Samobora Krešimir Beljak potvrdio nam je da je Mijo Crnoja bio u gradskoj upravi, donio određene papire i krenuo u postupak za izdavanje građevinske dozvole.

- Odlučili smo se na kompromis jer sudski procesi za povrat zemljišta traju dugo. Cilj je zbrinjavanje branitelja. Ako opet ne krene s izgradnjom u najkraćem mogućem roku, morat ćemo vratiti zemljište. Nismo potpisali nikakav aneks ugovora, njemu rokovi i dalje teku i on ne smije raspolagati sa zemljištem osim izgraditi obiteljsku kuću - rekao nam je samoborski gradonačelnik Krešo Beljak.

Inače, prije tri dana smo pitali i Ministarstvo branitelja hoće li raskinuti ugovor za kredit od 56.000 eura s Crnojom jer ga nije iskoristio od 2009. godine. Odgovor nismo dobili.