Obavijesti

News

Komentari 80

Croatia Airlines u minusu 370 mil. kn, otpuštaju 220 radnika

Croatia Airlines u minusu 370 mil. kn, otpuštaju 220 radnika
1

Minus je posljedica gubitka poslovanja od 70 milijuna kuna, kao i usklađivanja vrijednosti zrakoplova od 299 milijuna kuna. Morat će rezati broj linija, ali i radnika

VIDEO

Čak 370 milijuna kuna iznosit će gubitak Croatia Airlinesa za 2012. godinu, a minus je posljedica gubitka poslovanja od 70 milijuna kuna, kao i usklađivanja vrijednosti zrakoplova od 299 milijuna kuna, piše Večernji list.

Uprava je objasnila da su zrakoplovi u poslovnim knjigama dosad imali nerealnu vrijednost koja je sada usklađena s pravom vrijednošću što će negativno utjecati na poslovni rezultat za 2012. Godinu prije, 2011. CA je završio sa 75 milijuna kuna minusa. Veliki gubitak nije jedini problem jer će CA  će morati smanjiti flotu, broj linija, ali i broj zaposlenih.

Sve je posljedica u prosincu provedene dokapitalizacije, kao i pravila EU. S obzirom na to da je iznos dokapitalizacije koja je iznosila 862 milijuna kuna, bio veći od najavljenih 652 milijuna CA mora više rezati. 

Predsjednik Uprave Croatia Airlinesa Krešimir Kučko je u razgovoru za Dnevnik 3 HTV-a rekao kako su glavni razlozi gubitaka 'krivo vođene vrijednosti zrakoplova' odnosno napuhavanje njihove cijene. Dodao je kako to ne dovodi u pitanje sigurnost zrakoplova ni putnika. 

Najavio je i otpuštanje, a konačne brojke trebale bi biti poznate do kraja tjedna. Naveo je kako bi to moglo biti oko 20 posto od ukupno 1100 zaposlenih.

- Nezahvalno je o tome licitirati - rekao je Kučko.

Za deset posto moraju smanjiti broj linija, ali i radnika

Tvrtka će se morati riješiti jednog Airbusa, za deset posto smanjiti broj linija, te za isto toliko smanjiti broj zaposlenih. Neke ,linije pokušat će sačuvati tako što će ih na neko vrijeme ustupiti drugim avioprijevoznicima,. 

Sugovornici Večernjeg lista mišljenja su da će takav scenarij dovesti do konačnog kraja ovog avioprijevoznika. Iz CA nisu davali detaljnije informacije o rezanju, ali potvrdili su da će do njega doći.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 80
VIDEO

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!
RADARSKE SLIKE

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!

DHMZ je ranije objavio upozorenje i žuti alarm za grmljavinsko nevrijeme za sve regije u Hrvatskoj osim za dvije. Sad su to promijenili i samo gospićka regija označena je zelenom

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...
PROGNOZA

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...

Za četvrtak i petak prognoziraju dosta nestabilno vrijeme, pogotovo četvrtak kad je za skoro cijelu Hrvatsku upaljen žuti alarm zbog grmljavinskog nevremena
Užasi masakra u Borovu Selu: Četnici su ubili 12 hrvatskih policajca. Koristili su i sjekire...
TUŽNA OBLJETNICA

Užasi masakra u Borovu Selu: Četnici su ubili 12 hrvatskih policajca. Koristili su i sjekire...

Tukli su me, odvodili na neko stajsko đubre da me zakolju, stavljali mi nož pod vrat pa opet tukli. Gubio sam svijest više puta a onda se probudio ostavljen u nekom dvorištu, ispričao je svojedobno Ivan Komšić...