Obavijesti

News

Komentari 1

Crveni alarm ispod Velebita zbog olujne bure. Stiže pretežno sunčan i manje hladan vikend

Crveni alarm ispod Velebita zbog olujne bure. Stiže pretežno sunčan i manje hladan vikend
2

Samo je Gospićka regija bez upozorenja, a ostatak zemlje je od žutim i narančastim meteoalarmom, ponegdje zbog jakog vjetra, a ponegdje i zbog niskih temperatura

VIDEO

Na Jadranu će u petak prevladavati sunčano vrijeme, dok će u unutrašnjosti biti umjerena, povremeno i povećana naoblaka, a lokalno može pasti i vrlo malo snijega. Ujutro će na kopnu mjestimice biti magle. Puhat će slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar, na istoku zemlje i sjeverozapadni. Na Jadranu će puhati umjerena do jaka bura, ponegdje s olujnim udarima. Najviša dnevna temperatura kretat će od -2 do 3, duž obale i na otocima između 7 i 12 °C, glasi prognoza vremena DHMZ-a.

Za Velebitski kanal je zbog jake bure upaljen crveni meteoalarm koji upućuje na izrazito opasno vrijeme. Samo je Gospićka regija bez upozorenja, a ostatak zemlje je od žutim i narančastim meteoalarmom, ponegdje zbog jakog vjetra, a ponegdje i zbog niskih temperatura.

U nastavku slijedi detaljnija, HRT-ova prognoza vremena za petak i nadolazeće dane.

U petak će u Slavoniji, Baranji i Srijemu jutarnji temperaturni minusi biti manje izraženi nego u srijedu i četvrtak, uz dosta oblaka, pa samo povremeno i mjestimice može biti slabog snijega nošenog rijetko umjerenim sjeverozapadnjakom. U središnjoj Hrvatskoj vrijeme će biti još mirnije i manja je vjerojatnost za lepršanje pahulja, ali će biti promjenjive naoblake, uz koju će ujutro biti između -8 i -5 °C, poslijepodne od -1 do 2 °C.

Upozorenje zbog iznimno niskih temperatura na snazi je za četvrtak! Čeka nas i minus 10 °C
Upozorenje zbog iznimno niskih temperatura na snazi  je za četvrtak! Čeka nas i minus 10 °C

Većinom malo viša temperatura nego u četvrtak i u promjenjivo oblačnom gorju i na pretežno sunčanom sjevernom Jadranu, uz opet često umjerenu i jaku buru, podno Velebita i olujnu, ne samo na udare.

Vjetrovito će biti, uz more umjereno valovito i valovito, i u većinom sunčanoj Dalmaciji, u unutrašnjosti opet s jutarnjim minusima, a uz more će najviša temperatura zraka biti oko 10 °C.

Ovdje svakodnevno pratite prognozu vremena 24sata

Podjednako razmjerno svježe za ovaj dio siječnja i na sunčanom jugu Hrvatske, uz također umjerenu i jaku buru, osobito poslijepodne i navečer na udare ponegdje i olujnu.

Promjenjivo i manje hladno

- Sljedećih dana na kopnu većinom manje hladno. U subotu pretežno sunčano, a od nedjelje uz zamjetniju južinu oblačnije, uz sve češće, ali ne i obilne oborine, najprije u gorju te unutrašnjosti Istre i Dalmacije, u ponedjeljak i u sjevernijim krajevima. Osim povremene mjestimične kiše moguća je i susnježica, rijetko i snijeg, uz smrzavanje na hladnoj podlozi.

Ledeno jutro diljem Hrvatske: U Crnom lugu izmjereno je čak -12 °C, u minusu ostajemo cijeli dan
Ledeno jutro diljem Hrvatske: U Crnom lugu izmjereno je čak -12 °C, u minusu ostajemo cijeli dan

- I na Jadranu subota sunčana, čak vedra, pa promjenjiva naoblaka i povremena kiša, osobito u ponedjeljak, a u nedjelju uglavnom na sjevernom dijelu. I pritom u subotu još bura i tramontana, lokalno s olujnim udarima, zatim većinom umjereno jugo i jugozapadnjak- prognozirao je Zoran Vakula za HRT.

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio
FELJTON: ČERNOBIL, 5. DIO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio

Valerij Legasov je tvrdio da je vlast tajila greške u dizajnu reaktora, ali i prethodne nesreće u drugim elektranama. Dvije godine nakon černobilske katastrofe se objesio

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...
Kirurg i tim iz Dubrave vraćaju djeci osmijeh na lica: 'Čudesno, Šimunov ožiljak se jedva i vidi'
SPAS ZA STOTINE MALIŠANA

Kirurg i tim iz Dubrave vraćaju djeci osmijeh na lica: 'Čudesno, Šimunov ožiljak se jedva i vidi'

U Hrvatskoj se na 1000 novorođene djece rodi jedno dijete s nekim od oblika rascjepa usne i nepca. Svi se liječe u KB Dubrava koja je referentni centar za liječenje ove bolesti. Osim djece iz Hrvatske, dolaze i iz regije