Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Crvi na glavi: Danima umirala u mukama zbog zagnojene rane

Vjekoslava Živičnjak (75) iz Svedruže Petrovske u Krapinsko-zagorskoj županiji navodno je danima umirala u najgorim mukama, a u Opću bolnicu Zabok stigla je na samrti

Foto: Robert Anic/PIXSELL
49 komentara

Slučaj Vjekoslave Živičnjak (75) zgrozio je sve mještane Svedruže Petrovske, prenosi Zagorje International. Naime, Vjekoslava je preminula u bolnici i premda joj je jako brzo nakon poziva Hitne pružena liječnička pomoć, bilo je prekasno. Umrla je 15 minuta nakon što je vozilo dovezena u Opću bolnicu Zabok

Priča se da danima nije htjela otići kod liječnika, da je imala zagnojenu ranu na nozi i da je na kosi imala čak ličinke crva.  

Obitelj je zapuštala?

– Nakon što je pacijentici pružena hitna medicinska pomoć ista je prevezena i predana u vrlo teškom stanju u Objedinjeni hitni bolnički prijem Opće bolnice Zabok i bolnice hrvatskih veterana. Zbog sumnje da je pacijentici zdravstveno stanje ozbiljno narušeno zbog zapuštanja od strane obitelji, od strane Prijavno – dojavne jedinice ovog Zavoda, odmah smo obavijestili policiju i nadležni Centar za socijalnu skrb – rekao je Krešimir Božić iz zagorske Hitne medicine.

Zbog liječničke etike nije govorio o detaljima i o navodima da se starica potpuno raspadala. Susjedi pak tvrde da je pokojna Vjekoslava umirala u najgorim mukama, da je posljednih nekoliko mjeseci imala gnojnu ranu na nozi i da je imala ličiinke u kosi.

– Danima se iz kuće osjećao jako neugodni miris i smrad, no nismo znali zbog čega. Očito je da je sve bilo zbog Slavičinog teškog zdravstvenog i gotovo raspadajućeg stanja u kojem se nalazila. Navodno danima nije ništa ni jela – rekli su susjedi.

Suprug sve navode susjeda negira

– Istina je da je Slavica zadnjih nekoliko tjedana bila jako bolesna i ležala u krevetu. Prije godinu dana nešto ju je piknulo u nogu i rana se iz dana u dan počela sve više gnojiti. Ja sam joj stalno govorio kako ću zvati doktora, ali ona mi nije dala. No kad sam vidio kako joj je zadnjih nekoliko dana bilo loše, pozvao sam Hitnu. Žena mi je bila jako pametna, ali jednostavno nikad u životu, osim što je dva puta bila u rodilištu kad su se rodili sinovi, nije bila kod liječnika. Nije ni trebala jer nikad nije bila bolesna. Ja je nisam mogao natjerati, iako sam vidio da je u zadnje vrijeme bila teško bolesna – negirao je naovde susjeda suprug Željko.

S Vjekoslavom i Željkom je u obiteljskoj kući također živio i njihov sin Josip, a do prije dvije godine i snaha koja ih je napustila. Susjedi tvrde da su svi puno pili pa se nisu družili ni sa kim u selu.

Možda vas zanima i ovo:
Message