News

Komentari 37

Čudesni prizori: Kit plivao kod Orebića, 200 metara od plaže

Čudesni prizori: Kit plivao kod Orebića, 200 metara od plaže

U nedjelju ujutro čitatelja je na balkonu dočekao čudesan prizor. Nevjerojatno, u zadnjih 18 godina nisam ovako nešto vidio, plivao je kit na 200-tinjak metara udaljenosti od obale, priča nam čitatelj...

Ljetne temperature ugrijale su Jadran, sve je više turista diljem obale, a kako se čini i strane životinje odlučile su posjetiti Dalmaciju u bijegu od karantene.

POGLEDAJTE VIDEO: Kit nedaleko plaže u Borju pored Orebića

U mjesto Borje nedaleko Orebića naš je čitatelj snimio životinju za koju je siguran kako se radi o kitu koji je prije par mjeseci snimljen pored Šolte.

- Nevjerojatno, u zadnjih 18 godina nisam ovako nešto vidio, plivao je na 200-tinjak metara udaljenosti od obale - priča čitatelj.

Dodaje kako je u Borju sve više turista, najviše Česa i Slovaka, a vjeruje kako ova životinja neće preplašiti kupaće na plažama. 

- Čini se kako je zalutao i ide u sve pliće, ali pokušava naći izlaz - zaključuje čitatelj i dodaje kako je dubina mora na potezu kojim je plivao kit 50-60 metara. 

Javila se i čitateljica koja je jutros svjedočila čudesnom prizoru na plaži.

- Sjedila sam na plaži i slučajno ugledala kako se u daljini nešto pomiće, uzela mobitel i snimila. Nema straha, ipak kit ne može doći do plaže. Poslala sam snimku prijateljicama, one pak kažu da se ne bi usudile kupati - priznaje čitateljica.

 

Najčitaniji članci