Obavijesti

News

Komentari 132

Čudo iz Dubrovnika: 'Sin mi je umro na rukama i opet oživio'

Čudo iz Dubrovnika: 'Sin mi je umro na rukama i opet oživio'
2

BORBA ZA ŽIVOT: Tromjesečni Romano iz Dubrovnika počeo se gušiti. Žana Brković u pidžami ga je odvela u bolnicu, gdje su ga liječnici oživili

VIDEO

Njegov život stao je na deset minuta, ali tromjesečni Romano iz Dubrovnika odlučio se izboriti za novu priliku. Zahvaljujući pribranosti njegove mame Žane Brković (24), sad se dobro oporavlja i svi se slažu da je to pravo čudo.

- Na Svetog Nikolu u 16.30 sati podojila sam ga i otišla u kuhinju napraviti dohranu. Čula sam čudan zvuk, kao blagi kašalj, i dojurila u sobu. On se gušio. Počela sam ga lupkati po leđima, stavila ga preko koljena, a on je počeo kolutati očima. Davala sam mu umjetno disanje usta na usta i opet ništa, ni pulsa. Zgrabila sam ga te bosa i u pidžami izjurila na cestu i zaustavila prvo vozilo koje je naišlo - svjedoči majka Žana. 

U autu je bio bračni par, a suputnica Gracijela odmah je uzela Romana u naručje pokušavajući ga oživiti, istodobno smirujući i hrabreći Žanu. Dojurili su do bolnice, a medicinske sestre bebu su uzele iz majčinih ruku i zvale doktore, koji su ga uspjeli oživiti. Imao je konvulzije, lijekovima su mu stabilizirali napadaje i zvali helikopter da ga prebaci u KBC Split.

Goran Kovačić/PIXSELL

- Prema stupnju ukočenosti i zjenicama bio je bez zraka deset minuta, a meni je to trajalo kao godina - svjedoči ova samohrana majka dodajući da ne zna kako je ostala sabrana. 

Stala sam kraj inkubatora i šaptala mu, a on se počeo micati

- Kad je helikopter stigao, nisu mi dali da idem s njima. Ujutro sam uzela uputnicu da mogu biti na odjelu s njim kao majka dojilja. Svakih 10 minuta zvala sam dr. Žitko, koja ga je primila, da provjerim je li živ - prisjeća se Žana. 

Romano je bio u inkubatoru, prikopčan na sve moguće aparate, koji su mu održavali vitalne funkcije.

- Bio je u komi kako mu mozak ne bi oticao i kako bi se lakše oporavio. Stala sam kraj inkubatora i šaptala mu, a on se počeo micati. Onda su mu liječnici pojačali dozu da se tri dana ne budi iz kome. Rekli su mi da budem spremna na posljedice, ali kako se čini, sve je u redu. Smije se, hvata igračkice, normalno reagira i komunicira. On je moj mali heroj - kazuje nam Žana, koja je u bolnici s njim više od dva tjedna. 

Svi nalazi su super. I liječnici su iznenađeni

Malo ju je strah kako će pobijediti samu sebe kad ostane s njim sama kod kuće. 


- Naći ću način da savladam sve svoje strahove. Svi nalazi su super. I liječnici su iznenađeni. Čeka nas još magnetna rezonancija i kući bismo trebali oko Nove godine. Naravno, čekaju nas redovite kontrole. Ali najgore smo prošli, preživio je i hvala liječnicima, svima koji su pomogli - kazuje majka te zahvaljuje svima koji su joj pritekli u pomoć.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 132
VIDEO

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović