Obavijesti

News

Komentari 8

'Čuo sam tvoj glas u nedjelju, ne mogu prestati plakati...'

'Čuo sam tvoj glas u nedjelju, ne mogu prestati plakati...'
1

Nisam spreman, ali evo. Čovječe, sjedim tu i pokušavam napisati nešto za ovu objavu, ali svaki put kad pokušam, počnem opet plakati samo zbog pomisli na tebe, nećakinju Gigi, napisao je LeBron...

VIDEO

Petnaest sati prije smrti Kobe Bryant objavio je sliku s LeBronom Jamesom i čestitao mu na tome što ga je prestigao na trećem mjestu najboljih strijelaca u povijesti NBA lige. Nedugo nakon te objave, sjeo je u helikopter i nikada se više nije vratio.

Pokretanje videa...

Opraštanje od Kobea 01:18

Njegova smrt potresla je cijeli svijet, sve ljubitelje košarke koji su voljeli njegov lik i djelo. LeBron je za nesreću saznao na aerodromu. Šetao je I grcao u suzama dok su mu prilazili djelatnici Lakersa koji su ga pokušali utješiti. No nije išlo. Godinama su bili veliki rivali, ali i prijatelji, a prije dvije godine 'Kralj' je došao u Los Angeles kako bi nastavio karijeru velikog Mambe. 

Kobe je unatoč magli dobio posebno dopuštenje za let...
Kobe je unatoč magli dobio posebno dopuštenje za let...

Lakersi se još nisu oglasili povodom njegove smrti, a Jamesu je trebalo neko vrijeme da slegne dojmove i razmisli što će reći. Kobe mu je bio kao brat, inspiracija i uzor.

FILE PHOTO: NBA: Los Angeles Lakers at Cleveland Cavaliers

- Nisam spreman, ali evo. Čovječe, sjedim tu i pokušavam napisati nešto za ovu objavu, ali svaki put kad pokušam, počnem opet plakati samo zbog pomisli na tebe, nećakinju Gigi i prijateljstvo/vezu/bratstvo koje smo imali! Doslovno sam čuo tvoj glas u nedjelju ujutro prije nego što sam iz Philadelphije krenuo natrag za L.A. Ne bih ni u milijun godina mogao pomisliti da će nam to biti posljednji razgovor ikad. WTF!! Srce mi je puknulo, slomljen sam, brate moj!! Volim te, veliki brate. Moje srce je uz Vanessu i djecu. Obećavam ti da ću nastaviti tvoje naslijeđe! Toliko si nam svima značio ovdje, pogotovo naciji Lakersa i moja je odgovornost da stavim ovo sranje na svoja leđa i nastavim. Molim te, daj mi snage s neba i pazi na mene! Želim toliko toga još reći, ali ne mogu, sad nisam u stanju. Dok se ponovno ne sretnemo, brate!! #Mamba4Life, #Gigi4Life - napisao je LeBron.

Očekivano, Kobeva smrt ga je užasno pogodila, kao i cijelu franšizu Lakersa s kojom je Bryant osvojio pet naslova NBA prvaka. Tuga je prevelika i jednostavno igrači nisu u stanju odigrati utakmicu protiv Clippersa koja se trebala igrati u noći na srijedu. 

Kobe sat vremena prije smrti poslao poruku Shaqovom sinu
Kobe sat vremena prije smrti poslao poruku Shaqovom sinu
FILE PHOTO: U.S. basketball player Bryant talks teammate James at news conference before start of London 2012 Olympic Games

Kobe i LeBron imali su neraskidivu vezu. Poticali su jedan drugoga, bili su kao braća, a njihova veza dodatno se učvrstila LeBronovim dolaskom u Lakerse. Prepoznatljivi osmijeh i riječi 'come on, LeBron', bile su prisutne na skoro svakoj utakmici Lakersa, a kada god bi se 'Kralj' okrenuo, u prvom redu sjedio je veliki Kobe.

Kobe Bryant imao je psa koji je slušao naredbe na hrvatskom
Kobe Bryant imao je psa koji je slušao naredbe na hrvatskom

Teško će se Lakersi, ali i sam James oporaviti od toga, no ovo im je samo još veća motivacija za osvajanje naslova kako bi ga posvetili legendarnom Mambi.

Kobe Bryant Dies In Helicopter Crash

Podsjetimo, legendarni košarkaš i njegova kći putovali su iz okruga Orange u akademiju Mamba u mjestu Thousand Oaks 60-ak kilometara zapadno od centra Los Angelesa. Zbog guste magle u planinama i loše vidljivosti helikopter se srušio pri brzini od oko 300 km/h.

FILE PHOTO: West All Star Bryant of the Lakers stands with East All Star James of the Heat near the end of the NBA All-Star basketball game in Los Angeles

Među žrtvama pada aviona još je dio druge obitelji, bejzbolski trener sveučilišta u okrugu Orange John Altobelli (56), njegova supruga Keri i kći Alyssa, koja je trebala zaigrati na turniru kao i Kobejeva kći, potvrdio je Johnov brat za CNN. Bile su suigračice u akademiji Mamba. Poginula je i košarkaška trenerica Christina Mauser koja je radila u jednoj privatnoj osnovnoj školi u okrugu Orange, mlada košarkašica Payton i njena majka Sarah Chester, kao i pilot Ara Zobayan, javlja CBS Local.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Kobe i Gianna tajno pokopani u petak, promijenili mjesto ukopa
LEGENDO, POČIVAJ U MIRU!

Kobe i Gianna tajno pokopani u petak, promijenili mjesto ukopa

Dok cijeli svijet iščekuje javnu komemoraciju za Kobea Bryanta, Giannu, sve putnike i pilota kobnog leta, objavljeno je kako su tijela legendarnog košarkaša i njegove kćeri pokopana daleko od očiju javnosti

Nova snimka pada helikoptera s Bryantom, snimio biciklist
NIJE NI ZNAO ŠTO SNIMA

Nova snimka pada helikoptera s Bryantom, snimio biciklist

Autor je nepoznati biciklist koji se rekreirao, a kad je čuo strašan udarac i eksploziju, izvadio je mobitel i snimao. U tom trenutku nije znao da je zapravo snimao Kobeovu smt
'Bijesna sam što nisam s Gigi i Kobejem. Moram biti snažna...'
VANESSA BRYANT

'Bijesna sam što nisam s Gigi i Kobejem. Moram biti snažna...'

Ne volim prenositi svoje osjećaje riječima. Mozak mi odbija prihvatiti da ni Kobea ni Gigi više nema. Ne mogu istovremeno prihvaćati da ih oboje nema, napisala je Vanessa