Obavijesti

News

Komentari 226

Curi niz luster: Platili 100.000 kuna za krov, a dobili vodopad

Curi niz luster: Platili 100.000 kuna za krov, a dobili vodopad
4

Navodno 'popravljeni' krov zgrade u Njemačkoj ulici u Požegi prokišnjava, a građevinar se ne javlja. Nekim stanarima voda curi niz utičnice u dječjim sobama

VIDEO

Ljuta sam i očajna jer nas je nasamario. Obećao je da će radove izvesti vrhunski i da nećemo imati problema s prokišnjavanjem, rekla nam je Marija Rosić iz Požege.

Pa ipak, u stambenoj zgradi s 24 stana u Njemačkoj ulici prokišnjava sa svih strana te na zidovima izbija vlaga koje se stanari nikako ne mogu riješiti, a građevinar koji je popravljao krov ne javlja se. Najlošije stanje je, kažu, u stanovima u potkrovlju. Požežani se boje za sigurnost male djece jer voda u stanovima curi i oko utičnica i prekidača za struju.

Na stropu dječje sobe oko lustera je velika žuta mrlja. Čim padne kiša, kapljice vode se slijevaju čak preko žarulje. U toj sobi spava troje male djece. Ne daj Bože da im se nešto dogodi. Vlaga je prisutna na sva četiri zida. Vidljive su i pukotine, radove nam je izvodio obrt Lučić, kažu umirovljenica Marija Rosić i njen susjed Dominik Kljajić. 

Na probleme s prokišnjavanjem upozorava i Mario Jakovac, koji u jednom od stanova živi sa suprugom i petero male djece. Jakovac kaže kako su stan nekoliko puta ličili, ali tragove prokišnjavanja nemoguće je sakriti bojom. Stanari su uvjereni da ih je građevinar iz Bekteža koji je obavio radove na krovištu prevario. Radove, s kojima je počeo 2012. godine, naplatio im je 98.500 kuna, ali stanje je lošije nego što je bilo prije popravka. Iako u ugovoru potpisanom s građevinarom stoji da je garancija na krovište deset godina, stanari nas uvjeravaju kako je krov počeo prokišnjavati već nakon prve kiše, a sa svakim novim padalinama stanje je postajalo sve lošije. Jednom prilikom građevinar im je potpisao dokument kojim se obvezuje u najkraćem roku ukloniti nedostatke, ali nakon toga više se nije pojavljivao. Sad je, tvrde, stanje postalo neizdrživo. Zvali su ga, kažu, više od 200 puta i nikad im se nije htio javiti na telefon. Zbog toga su se obratili za pomoć odvjetnici, koja mu je poslala pismo upozorenja na koje se morao očitovati u roku deset dana, no na njega nikad nije odgovorio.

Pokušali smo kontaktirati obrt Lučić, ali nam se nitko nije javio na mobitel. 


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 226
VIDEO

Zatreslo kod Zagreba: 'Osjetila se vibracija i tutnjava. Zaljuljalo se sve. Do  kada više taj strah?'
MAGNITUDA 1.3 PO RICHTERU

Zatreslo kod Zagreba: 'Osjetila se vibracija i tutnjava. Zaljuljalo se sve. Do kada više taj strah?'

Epicentar potresa od 1.3 po Richteru bio četiri kilometra zapadno od Svetog Ivana Zeline

Radnici Varteksa točno u 6 sati počeli štrajk: Nova direktorica im nudi 50 eura da ne štrajkaju
NOVA ŠEFICA

Radnici Varteksa točno u 6 sati počeli štrajk: Nova direktorica im nudi 50 eura da ne štrajkaju

Prosječna neto plaća u Varteksu lani je iznosila 570 eura mjesečno. Nedavno je Dražen Dobiš iz Požege smijenjen iz uprave Varteksa...
Pupovac se oglasio: 'O tome tko će biti dio Vlade, a tko ne, što se nas tiče, odlučujemo mi - SDSS'
KOMENTIRAO PREGOVORE O VEĆINI

Pupovac se oglasio: 'O tome tko će biti dio Vlade, a tko ne, što se nas tiče, odlučujemo mi - SDSS'

Ponižavanje SDSS-a u političkom životu je i ponižavanje Srba u Hrvatskoj. Segregiranje tih zastupnika jeste segregiranje Srba u Hrvatskoj - tvrdi Pupovac.