Obavijesti

News

Komentari 74

Čuvajte se 'američkog sifilisa' i Trumpove zapanjujuće gluposti

Čuvajte se 'američkog sifilisa' i Trumpove zapanjujuće gluposti
1

Podržat ćemo industrije ugrožene 'Kineskim virusom', ispalio je Trump. Stigmatizacija, diskriminacija 2 u 1. Super, odsad lijepo sifilis neka cijeli svijet zove 'američki sifilis', on je, baš izvorno američki

VIDEO

Da, porijeklo korona virusa je Kina. Da, od tamo se, prema dosad dostupnim podacima, proširio u Europu i svijet. Kina ga je, kako stvari stoje, pobijedila ili pobjeđuje. Ali nije se 'začahurila' i nije poručila 'mi smo bolje, vas tko ***!

Ne, kineski stručnjaci bili su već u Iraku i Iranu, bili su i u Italiji, svjesno su se izložili opasnosti kad su donijeli opremu i savjete u borbi protiv opakog virusa kojeg je američki predsjednik Donald Trump nazvao - kineskim.

Prihvatimo realnost: Zajedno moramo usporavati epidemiju
Prihvatimo realnost: Zajedno moramo usporavati epidemiju

I to u tonu koji samo dijeli ljude, potiče mržnju i netrpeljivost, baš sve suprotno onome što moramo činiti da pobijedimo ovaj virus. No da bismo to učinili, moramo prije svega biti ljudi. Moramo biti sve ono što Trump nije.

No evo ga, citata koji je zgrozio svijet. 

- Sjedinjene Američke Države snažno će podržavati industrije poput zrakoplovne, koje su posebno ugrožene širenjem 'Kineskog virusa'. Bit ćemo jači nego ikad prije - napisao je Trump na Twitteru.

Stigmatizacija, diskriminacija... Trump sve to riješi u jednom tvitu koji vide milijuni ljudi. Da ne bi bilo zabune, Donald Trump jako dobro zna kako se virus zove, zna oba imena. No on je iskoristio ono treće. Ono očito.

Jer, svi znamo otkud je virus. Je li to sad, kad je čovječanstvo pred teškim ispitom, stvarno potrebno isticati na ovaj način?

- Zaustavite ovu očajnu praksu stigmatizacije Kine. Svjetska zdravstvena organizacija (WO) i međunarodna zajednica jasno su se usprotivile povezivanju virusa sa specifičnim državama ili regijama - rekao je glasnogovornik kineskog ministarstva vanjskih poslova Geng Shzuang nakon Trumpovog diplomatskog skandala.

Prema Trumpovoj formuli mogli bismo sifilis zvati 'američki sifilis', jer on je, onako baš izvorno američki. Tako kaže Američki arheološki institut, iako postoji nekoliko teorija o porijekliu sifilisa. Dvije najpoznatije su 'predkolumbova' i Kolumbova. Jedna tvrdi da je sifilis postojao i ranije u Europi, ali nije još bio otkriven. Ona Kolumbova teorija, piše Američki institut, je najizglednija. A ona kaže da je sifilis nastao prije 1600 godina te da je čekao Kolumba i njegovu ekipu da otkriju Novi svijet i potom ga prenesu u Europu. Naravno da nitko sifilis neće nazvati američkim jer je to idiotski. Nešto poput Trumpove poruke na Twitteru.

U ovo teško doba, kad se zatvaraju granice i život praktički staje, jer nitko nije bio spreman na ovakvo stanje, treba nam organizacija, ljudskost, topla riječ i odgovornost. Treba nam zajedništvo i solidarnost.

Pandemija će proći, jer ovakvi poput Trumpa i predstavnice stanara u zagrebačkom naselju, koja je na ulaz zalijepila da se u zgradu vratio student iz Slovenije i da je upitno tko će mu nositi hranu jer živi sam pa da stanari odmah zovu policiju ako ga vide da izlazi, takvi su u manjini. I to debeloj manjini. Pandemiju ćemo pobijediti ljudskošću. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 74
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.