Obavijesti

News

Komentari 3

Likvidirao časnika HVO-a: Nakon ubojstva išao u Čapljinu pa se vratio na mjesto zločina

Likvidirao časnika HVO-a: Nakon ubojstva išao u Čapljinu pa se vratio na mjesto zločina

Josip Cvitanović Cviki (46) je u ponedjeljak večer počinio još jedno ubojstvo. Ovaj put je ubio Marka Maku Radića (61), a uhićen je ubrzo nakon ovog ubojstva, u blizini mjesta zločina...

VIDEO

Policija još uvijek utvrđuje što je motiv ovoga zločina, a glasnogovornik MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije Ljudevit Marić je otkrio nove detalje vezane za slučaj ubojstva Marka Make Radića kojeg je u ponedjeljak navečer ubio Josip Cvitanović Cviki (46).

- Dva i po sata nakon zločina osobu smo uhitili uz pomoć drugih sigurnosnih agencija. Radili smo potjeru na široj regiji i stalno smo imali trasu kretanja osumnjičenog. Kada je došao u Mostar lišili smo ga slobode. Vjerojatno, po okončanju istrage doći ćemo do motiva zločina, naveo je Marić, otkrivajući kako je Cvitanović nakon ubojstva otišao ''u južni dio županije'', a mediji navode kako je krenuo prema rodnoj Čapljini.

POGLEDAJTE VIDEO UHIĆENJA

- Pa se za nekih sat vremena vratio u Mostar. Kroz istragu ćemo doznati zašto se vratio u Mostar, kazao je Marić naglašavajući kako je Cvitanović ''povratnik u vršenje kaznenih djela''.

Prijatelji Marka Radića u Mostaru još uvijek pokušavaju shvatiti što se sinoć dogodilo. Za Popgled.ba govore kako je Radić, nakon izlaska iz zatvora, živio povučenim životom, daleko od očiju javnosti i kako nije bio u bilo kakvim sukobima.

- Nakon što se vratio u Mostar želio je život daleko od očiju javnosti i tako se ponašao. Izbjegavao je sve što ga je moglo dovesti u središte pažnje, želio je miran obiteljski život i nije izlazio izvan tih okvira, govore Radićevi prijatelji, koji, kažu, ne mogu dokučiti razloge ovog ubojstva.

Dramatično uhićenje ubojice časnika HVO-a u Mostaru
Dramatično uhićenje ubojice časnika HVO-a u Mostaru

- Istraga je u tijeku. Očekujemo da ćemo tijekom dana imati nove informacije i dobiti odgovore na neka pitanja koja zanimaju sve nas, kazao je Marić za Pogled.ba.

Cviki ubio punca, pokušao ubiti i svoju ženu

Josip Cvitanović zvani Cviki koji je tijekom rata bio pripadnik Specijalne policije MUP-a Hrvatske republike Herceg-Bosne je 2004. godine iz pištolja je ubio punca, a pokušao je ubiti i svoju suprugu te njezinu sestru, no pištolj je zatajio. Za tri mjeseca izdržavanje kazne smanjio mu je pomilovanjem 2012. godine tadašnji predsjednik Federacije BiH Živko Budimir.

Ubijeni Marko Radić Maka je na Sudu BiH bio osuđen za ratne zločine na 27 godina zatvora, a Županijski sud u Zagrebu preinačio je tu presudu te je smanjio na 12,5 godina zatvora jer je odbacio kvalifikacije udruženog zločinačkog pothvata.

Pucnjava u Mostaru: Ubijen časnik HVO-a Marko Maka Radić, ubio ga ratni suborac
Pucnjava u Mostaru: Ubijen časnik HVO-a Marko Maka Radić, ubio ga ratni suborac

Zajedno su bili optuženi za napad na Bošnjake na Bajram 10. veljače 1997. godine. Radić, Cvitanović i ostali teretili su se optužnicom Županijskog tužiteljstva Mostar da su odgovorni za oružani incident koji se dogodio kod mezarja i groblja u mostarskom Liska parku.

U tom incidentu prije 23 godine ubijen je Refik Sulejmanović, 11 ljudi je teško ranjeno, a 12 lakše. Među ranjenima je bio i bivši mostarski muftija Seid ef. Smajkić.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca