Obavijesti

News

Komentari 2

'Cvikov branitelj je ovisnik koji nije htio da svjedočim'

'Cvikov branitelj je ovisnik koji nije htio da svjedočim'
1

Na suđenju korčulanskom dileru Jakši Cvitanoviću svjedočio je A. Rašidagić, koji tvrdi da Cvikov odvjetnik nije želio da on i sin svjedoče u procesu

VIDEO

Na ročištu Jakši Cvitanoviću Cviku (34) i njegovoj skupini, optuženih za organiziranu preprodaju heroina, na Županijskom sudu u Splitu u ponedjeljak je svjedočio Adnan Rašidagić (53) iz Vele Luke. Adnan je otac Damira Rašidagića (29), za kojeg se tvrdilo da je preuzeo posao s drogom na Korčuli nakon što je Cvitanović uhićen. Damir je u međuvremenu i sam zbog dilanja završio u zatvoru, gdje je lani oženio Cvikovu bivšu djevojku Petru Gugić. Ona je na ovom suđenju jedan od malobrojnih svjedoka koji su izravno optužili Cvika da je bio korčulanski narko-boss, a ne obični mladić koji se bavio ribarenjem. Adnan Rašidagić je rekao kako ga je Cvik nazvao iz zatvora i misleći da razgovara s njegovim sinom, koji je tada još bio na slobodi, tražio da spriječi Gugićkino svjedočenje. Za Cvikova branitelja Jadrana Franceschija ustvrdio je kako je kokainski ovisnik, kao što se već čulo na suđenju, te da je pokušavao osujetiti istragu pomoću veza svog oca, poznatog splitskog odvjetnika.
- Franceschi je dolazio na otok i u Dubrovnik te indirektno poručivao meni i sinu kako da svjedočimo. Govorio je da je istražni sudac radio kod njegova oca i da će srediti da istraga krene u Cvikovu korist. Siguran sam da on stoji iza svih prijetnji i iznuda svjedocima - rekao je Rašidagić, dodavši kako je i njegovu sinu nuđeno 50.000 eura da on i Petra odustanu od svjedočenja. Naveo je kako mu prije 20-ak dana u Veloj Luci bivši vojni policajac, a danas izbacivač u Splitu, prijetio da će mu pobiti obitelj zbog svjedočenja. No, da mu se i kasnije ispričao jer je bio pijan i imao krive informacije o svemu, pa ga nije prijavio policiji. Cvik je na suđenju prigovorio Rašidagićevom iskazu o telefonskom razgovoru tvrdeći da je neutemeljen, a branitelji su kazali da je svjedočio govorom mržnje na osnovu tračeva. Suđenje Cviku i skupini se nastavlja krajem listopada. Tada će svjedočiti Uskokova zaštićena svjedokinja Želita Tomić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku
UŽAS U MEKSIKU

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku

Državno odvjetništvo meksičke savezne države Baje Californije navelo je da će forenzičari analizirati tijela kako bi se utvrdilo radi li se o nestaloj braći.

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić
POLICIJA OBJAVILA

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić

Sin (28) je oštrim predmetnom zadao više ubodnih rana 68-godišnjakinjoj majci...
'Imamo 76 ruku i bez zastupnika manjina': Tko je misteriozni žeton u slagalici nove Vlade?
DOGOVORILI SU VLADU?

'Imamo 76 ruku i bez zastupnika manjina': Tko je misteriozni žeton u slagalici nove Vlade?

Plus+ Domovinski pokret i HDZ s Vesnom Vučemilović imaju 75 ruku. Fali im jedna bez manjina. IZ DP-a tvrde da imaju i tu ruku