Obavijesti

News

Komentari 31

Da bi 'uhljebili' Juru Šundova, mijenjaju uvjete za direktora

Da bi 'uhljebili' Juru Šundova, mijenjaju uvjete za direktora
1

Mijat Stanić iz Cestarskog sindikata danas podnosi kaznenu prijavu USKOK-u zbog "Kerumizacije" i oštećivanja tvrtke. Šundov ima srednju školu, a bit će direktor

VIDEO

Jure Šundov, bivši dogradonačelnik Splita, postat će najvjerojatnije novi direktor Županijskih cesta Split iako nema obrazovanje koje se trenutačno za to mjesto traži. Šundov kao bliski suradnik Željka Keruma i dopredsjednik njegove Hrvatske građanske stranke ima završenu samo srednju školu, a trenutačno se za mjesto predsjednika Uprave traži visoka stručna sprema. Tvrtka ima 260 zaposlenih, prihod od oko 80 milijuna kuna i odgovorna je za sigurnost i održavanje cesta u cijeloj županiji.

Prema informacijama Nezavisnog cestarskog sindikata, sljedeći tjedan bi trebali biti izmijenjeni uvjeti za predsjednika Uprave ŽCS-a, tako da čelnik može postati osoba i sa srednjom školom. Šundov je indirektno potvrdio da bi upravo on bio kandidat.

- Ne mogu govoriti o budućnosti, možda sutra bude potres. Što god bude, bit će po zakonu - odgovara Šundov na pitanje hoće li biti novi direktor. 

Na opasku da je možda po pravilima i zakonu, ali da se ta pravila mijenjanju zbog njega koji nema stručnu spremu, Šundov je ima spreman odgovor:

- Znate, pun vam je Remetinec onih s visokom stručnom spremom. Sve sami doktori - kaže bivši splitski dogradonačelnik.

Kadrovska križaljka za jedno od važnih županijskih poduzeća se slaže u HDZ-u i HGS-u. Nakon lokalnih izbora, Kerumov HGS je u partnerstvu s HDZ-om u županijskoj skupštini. U sindikatu kažu da je zato u podjeli plijena ŽCS prepušten Kerumu. I nije prvi puta da se to događa promjena uvjeta. 

Prije dvije i pol godine, vijećnica Kerumove liste Lidija Bekavac postala je članicom Uprave. Uvjet da mora imati pet godina iskustva je promijenjen kako bi ona dobila posao. NCS je izračunao da je tako tvrtku koštala 600.000 kuna. Bekavac je inače potpisala izjavu da u drugoj polovini 2011. nije primila "nikakvu materijalnu donaciju u svrhu svoje političke aktivnosti".

Zbog svega, predsjednik NCS-a danas podnosi kaznenu prijavu USKOK-u. a ministrima u Vladi je napisao i pismo naslovljeno "Zaustavimo Kerumizaciju Županijskih cesta Split".

- Prijavljujem ljude koji upravo pred očima javnosti žele ukrasti zdravu firmu koja funkcionara. Blokirali su tvrtku i ostali bez predsjednika uprave da bi se stvorilo kaotično stanje i da bi postavili svoje ljude. I danas korupcija cvjeta. I danas ljudima, čije je bogatstvo naraslo na krađi iz Caritasa, država daje povjerenje da odlučuju o sudbini zdravih državnih poduzeća - izjavio je za 24sata Mijat Stanić.

ŽCS u ovom trenutku ima potpunu blokadu funkcioniranja. Prošli tjedan je istekao mandat predsjednika Uprave Zdenku Županoviću koji je jedini ovlašteni potpisivati odluke. Skupština društva koju vodi dožupan Ante Šošić, ali ni Nadzorni odbor nisu izabrali novog predsjednika, jer čekaju promjenu uvjeta, kažu u NCS-u. 

Zbog toga su u opasnosti i ljudski životi, a radnici neće primiti plaću, zaključuje Stanić.

Kaznena prijavu Stanić podnosi danas protiv Šošića, članova Nadzornog odbora i Lidije Bekavac za koju smatra da je dobila 600.000 kuna bez osnove.

Šundov uopće nije htio komentirati navode sindikata.

- Uopće me ne zanima što oni pričaju. Bit će što bude i bit će sve po zakonu - zaključio je Šundov

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 31
VIDEO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...

Heroji: Znali da im prijeti bolna smrt, ušli su ispod reaktora...
FELJTON: ČERNOBIL, 3. DIO

Heroji: Znali da im prijeti bolna smrt, ušli su ispod reaktora...

Hrabro su ušli ispod reaktora i ispustili vodu, ali i tamo su prošli pravu dramu jer su ostali bez svjetla. Iako su znali da riskiraju bolnu smrt od radijacije, otišli su i spasili svijet od još veće katastrofe...
Bivši policajac pljačkao banke pa bježao na romobilu: Prijeteći pištoljem uzeo je 80.000 eura
DOBIO 13 GODINA ZATVORA

Bivši policajac pljačkao banke pa bježao na romobilu: Prijeteći pištoljem uzeo je 80.000 eura

Bivši policajac Denis Lingart nepravomoćno je osuđen zbog 18 razbojništava i jednog u pokušaju. Mete su mu bile banke, Fina...