News

Komentari 17

Da nije bilo snimke ove cure, policajac koji je ubio Floyda bi se vjerojatno izvukao

Da nije bilo snimke ove cure, policajac koji je ubio Floyda bi se vjerojatno izvukao

Snimanje tog videa možda je jedini razlog zbog kojeg će Derek Chauvin u zatvor nakon što je više od 9 minuta klečao na vratu Georgea Floyda te ga i ubio

Darnella Frazier mlada 17-godišnjakinja snimila je ubojstvo Georega Floyda te tom snimkom izvukla pravdu. Mnogi nagađaju da te snimke nije bilo, Derek Chauvin bi potencijalno još uvijek bio policajac koji bi patrolirao ulicama Minneapolisa. 

Umjesto toga, Chauvin je iza rešetaka i osuđen je po sve tri točke optužnice, nakon što je više od 9 minuta klečao na vratu Georgea Floyda te ga i usmrtio.

-Da nije bilo nje, radilo bi se o još jednom crncu kojeg je policija ubila. To je tužno-, rekla je tetka Georgea Floyda Angela Harrellson. 

-Snimanje tog videa možda je jedini razlog zbog kojeg će Derek Chauvin u zatvor-, rekao je guverner Minnesote Tim Walz te joj se javno i zahvalio.

Snimka je imala ogroman utjecaj na cijeli svijet, osim što su tri policajca dobila otkaz, pokrenut je i globalni pokret protiv rasizma #blacklivesmatters.

-Plakala sam od sreće kad se čitala presuda. Zahvalna sam svjedocima i njihovim iskazima. Zahvalna Darnelli Frazier. Zahvalna svakom porotniku. Hvala ti, Bože-, napisala je Oprah na svom Twitter profilu. 

Vijećanje porote započelo je u ponedjeljak i trajalo je više od 10 sati. Odluka je donesena nakon tri tjedna svjedočenja 45 svjedoka od slučajnih prolaznika, policijskih službenika i medicinskog osoblja.

Dvanaest porotnika proglasilo ga je krivim prema tri točke optužnice.

Maksimalna kazna za prvu točku ne može biti veća od 40 godina zatvora, za drugu ne veća od 25 godina, a maksimalna kazna za treću točke optužnice je 10 godina i/ili 20 tisuća američkih dolara. 

Najčitaniji članci