Obavijesti

News

Komentari 217

Da sam na mjestu Sanadera i HDZ-a, ne bih bio tako opušten

Da sam na mjestu Sanadera i HDZ-a, ne bih bio tako opušten
6

Ta je optužnica još uvijek na snazi, ona se vraća na Županijski sud, kreće ponovno suđenje koje može završiti isto, ali i s većom kaznom, poručio je premijer

VIDEO

Premijer Zoran Milanović rekao je u petak u Konavlima kako on na mjestu HDZ-a i Ive Sanadera ne bi bio tako opušten zbog presude Vrhovnog suda jer je "ta optužnica i dalje ona snazi, javlja Dubrovački vjesnik.

- Još jučer sam u Londonu rekao da mislim kako je našim ljudima sve jasno. Ta je optužnica još uvijek na snazi, ona se vraća na Županijski sud, kreće ponovno suđenje koje može završiti isto, ali i s većom kaznom. Ja ne bih bio tako relaksiran da sam na njihovoj strani - rekao je Milanović.

Grgo Jelavić/PIXSELL

Dodao je kako Vlada nema ovlasti miješati se u pravosudne predmete:

- Znate, kad jednom date politici u ruke, ona ne može odoljeti da ne čeprka, a vidjeli smo kamo to vodi 20 godina pod prvacima HDZ-a i kako bi izgledalo opet, da predsjednik HDZ-a daje instrukcije Državnom odvjetništvu. Mi tako ne funkcioniramo - izjavio je premijer.

Grgo Jelavić/PIXSELL

Na pitanje je li riječ o političkom progonu, kako tvrde Sanaderovi odvjetnici, Milanović je odgovorio kako je "svima sve jasno"

Milanović se osvrnuo i na jamčevinu od 12,4 milijuna kuna koju su Sanaderovi prijatelji Luka Bebić i Jerko Rošin obećali osigurati svojim nekretninama.

- Vidjeli smo da naši ugledni građani imaju, daju katarske jamčevine. Znate, kad je mene tužio jedan čovjek prije dvije godine radi navodne klevete koja to uopće nije bila, morao sam platiti 4000 kuna sudske takse, bez obzira što sam tužena strana. To sam mogao platiti, no zapitao sam se što bi bilo da me je tužilo 50 ljudi. Morao bih naći 200 tisuća kuna ili bi mi u protivnom uzeli stan. Zna se tko što može sa svojim prihodima – ustvrdio je premijer Milanović.

Grgo Jelavić/PIXSELL

Na upit o tome šteti li ili pogoduje SDP-u odluka Vrhovnog suda u slučaju Fimi media, premijer je kazao: 

- Mislim da nama pogoduju ove stvari što ih tu vidite, to da Hrvatska raste, da se tjedno stvara 500 novih radnih mjesta, da je nezaposlenost niža nego ikad u zadnjih šest i pol godina, a ja sam predsjednik Vlade nepunih četiri godine, to su stvari koje nam idu u prilog. I, naravno, na kraju će, to sam rekao nekoliko puta, biti važan i karakter i vjerodostojnost, i koalicija i osoba, konkretno Karamarka i mene. Jer ja ne obećavam sulude stvari; mogu sad krenuti obećavati da ćemo ovdje uložiti šest milijarda eura, a znate da nećemo, mogu obećavati rast mirovina od dvadeset posto. Ono što ja obećavam i što se događa je stabilnost i siguran, spori rast. Kad kažem spori, to znači da ga vidiš, rast koji će biti održiv i koji će ljudi osjećati - zaključio je.

  
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 217
VIDEO

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti
PRIPREMITE KABANICE

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti

U srijedu će biti sunčano, no postupno će rasti naoblaka te će u drugom dijelu dana mjestimično pasti kiša s grmljavinom...

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma
KRAJ POTRAGE

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma

Stjepanu Posavcu se svaki trag gubi od petka kad se udaljio s adrese prebivališta. U ponedjeljak se vratio kući
Peđa Grbin nakon  pregovora s DP-om:  Odluka kako dalje je na njima. Naša pozicija je jasna...
VIDEO: OBRAĆANJE ŠEFA SDP-A

Peđa Grbin nakon pregovora s DP-om: Odluka kako dalje je na njima. Naša pozicija je jasna...

Do potrebnih 76 ruku još nitko nije došao, HDZ je, podsjećamo, na ovim parlamentarnim izborima osvoji 61 mandat, SDP 42, dok je Domovinski pokret s 14 osvojenih mandata 3. stranka u državi...