Obavijesti

News

Komentari 56

Šišljagić mahao s 25.000 kuna: 'Mislite li da sam retardiran?'

Šišljagić mahao s 25.000 kuna: 'Mislite li da sam retardiran?'
1

Šišljagić je u sudnicu donio bunt od 50 novčanica od 500 kuna, te ih stavio u džep na košulji u koji je još dodao kutiju cigareta kako bi pokazao kako to izgleda

VIDEO

Nisam znao da ću morati vratiti novac, izigran sam kao i Zlatko Maksimović, da nije tako, digao bih frku oko svega, dio je iskaza pokojnog poduzetnika Marinka Bande kojeg se u ponedjeljak čitalo u nastavku suđenja županu Osječko-baranjske županije Vladimiru Šišljagiću (58) te pročelniku Agencije za razvoj Martinu Marolinu (52), a koje se optužnicom tereti za izvlačenje 122.000 kuna iz županijske blagajne.

Prema optužnici, Šišljagić i Marolin, sami ili posredstvom Zlatka Maksimovića, koji je tada obnašao dužnost predsjednika Županijske skupštine, pronalazili su poduzetnike "od povjerenja" te im isplaćivali bespovratnu novčanu pomoć iz županijskog proračuna, takozvane poticaje. Međutim, isti ti poduzetnici su potom bili dužni i do 80 posto iznosa tih poticaja vraćati Šišljagiću ili Marolinu na ruke. Prvoga dana suđenja Zlatko Maksimović je naveo pet tvrtki koje su tako dobile novac, a čiji vlasnici, njegovi prijatelji, su morali taj novac vratiti, kako tvrdi, "za djelomično financiranje stranke HDSSB".

- Nisam negodovao kada mi je Zlatko Maksimović rekao da ću morati vratiti novac koji sam za svoju firmu dobio iz županijskog proračuna. Smijao sam se i pitao "što ste mi dali, kada mi uzimate", riječi su Marinka Bande u istrazi u kojoj je rekao i da je priča za njega počela tako što ga je prijatelj Zlatko Maksimović pitao "je li te godine kupovao kakav stroj" i pritom ga obavijestio da Županija dijeli bespovratna sredstva. 

Kad je u konačnici dobio 25.000 kuna, Bando je u istrazi naveo da mu je Maksimović "jednom prilikom kazao kako će morati vratiti taj novac".

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Odgovorio sam da nema šanse, mogu vratiti 20.000. Imao sam dojam kako se nekome jako žuri da dobije taj novac, jer se sve moralo riješiti u nekoliko dana, rekao je Bando naglasivši svoju uvjerenost da novac "nije završio u Maksimovićevom džepu", jer je Maksimovića baš i upoznao kao liječnika kojemu se nije moglo ni pristupiti s novcem za njegove liječničke usluge, rekao je Bando.

Šišljagić mahao s 25.000 kn: Zar sam mentalno retardirani čovjek?

Vladimir Šišljagić je svoju obranu započeo slikovitim pokušajem diskreditacije Zlatka Maksimovića, koji je u svojem svjedočenju ustvrdio da je županu predao 25.000 kuna u novčanicama od 500 kuna i da ih je on u predvorju hotela Central u Osijeku potom stavio u džep na košulji. Naime, Šišljagić je u sudnicu donio bunt od 50 novčanica od 500 kuna, mahao njima, a potom ih stavio u džep na košulji te još dodao i kutiju cigareta, demonstrirajući Maksimovićeve riječi.

- Evo, ovo je 25.000 kuna. Tvrde da sam ih uzeo i stavio u džep košulje kratkih rukava, kakvu imam na sebi. Stavit ću i kutiju Marlbora, koju su spominjali, iako ja pušim ronhil. Pogledajte kako to izgleda! Zar bih se takav vratio na proslavu, gdje je bio i jedan sudac, kao kakav nakupac konja ili mentalno retardirani čovjek - zapitao je Šišljagić suca.

Prema Šišljagićevim riječima, koji je odbacio sve optužbe na svoj račun, "nikada u životu nije tražio niti uzeo niti dobio na poklon ijednu jedinu kunu od Zlatka Maksimovića, a nije to ni očekivao". 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 56
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina