Obavijesti

News

Komentari 314

Da su sada izbori: Pobijedio bi SDP, ali mu popularnost pada

Da su sada izbori: Pobijedio bi SDP, ali mu popularnost pada
3

Ipak treba reći kako politiku Vlade potpuno podržava manje od 9% građana, dok je zbroj onih koji je nikako ne podržavaju, ili je uglavnom ne podržavaju, prelazi 50%

VIDEO

Da se danas održavaju izbori, lijeva koalicija, odnosno SDP, odnijela bi relativnu pobjedu, ali im je popularnost i dalje u padu. Pokazalo je to najnovije istraživanje Crodemoskop, koje je Promocija Plus napravila za HTV. 

SDP bi dobio malo više od 24 posto glasova, a slijedi ga HDZ s 21,6 posto glasova. Laburisti uzimaju 7,5 posto, a HNS 4,8 posto glasova. I SDP, i HDZ i HNS su u odnosu na prošli mjesec u padu.  SDP je pao gotovo za jedan posto, HDZ za 0,3 posto, a Laburisti su porasli za 0,5 posto.  

Koalicija SDP-HNS-IDS-HSU bi uzela gotovo 29 posto glasova, koalicija HDZ- HSS- HSP - BUZ- HDS malo više od 25 posto, a Laburisti 8 posto.  

Vladajućoj koaliciji popularnost pala za dva posto

Kao i u slučaju sa stranačkim preferencijama, lijevoj koaliciji popularnost pada, i to za gotovo dva posto. Desna koalicija je u malom padu, a naklonost Laburistima i u ovom slučaju raste.  

Karamarko najnegativniji, Josipović najpopularniji političar

Tomislav Karamarko je prema rezultatima istraživanja  i dalje najnegativniji političar, a slijedi ga Zoran Milanović.

Ivo Josipović je, pak, i dalje uvjerljivo najpopularniji političar. Iza Josipovića su ministar financija Slavko Linić i čelnik Laburista Dragutin Lesar.  

Školske ocjene: Najviše građana Vladi dalo jedinice i dvojke 

Politiku Vlade Zorana Milanovića potpuno podržava manje od devet posto građana. Uglavnom je podupire manje od 20 posto. Zbroj onih koji je nikako ne podržavaju ili je uglavnom ne podržavaju prelazi 50 posto. Tek 1,6 posto građana je Vladi dalo peticu, četvorku 8,3 posto, dok je najviše jedinica i dvojki.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 314
VIDEO

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...
PROGNOZA

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...

Za četvrtak i petak prognoziraju dosta nestabilno vrijeme, pogotovo četvrtak kad je za skoro cijelu Hrvatsku upaljen žuti alarm zbog grmljavinskog nevremena

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!
RADARSKE SLIKE

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!

DHMZ je ranije objavio upozorenje i žuti alarm za grmljavinsko nevrijeme za sve regije u Hrvatskoj osim za dvije. Sad su to promijenili i samo gospićka regija označena je zelenom
Detalji napada poskoka kod Vrgorca: 'Mama je bila smirena, u Splitu su joj dali terapiju'
'STABILNO JE'

Detalji napada poskoka kod Vrgorca: 'Mama je bila smirena, u Splitu su joj dali terapiju'

Ono što je zanimljivo je da se otrovnica kreće u radijusu od pedesetak metara i da nikada nije sama. Pravilo kako je uglavnom njeno stanište u kamenjaru više ne vrijedi jer se može pronaći i u gustoj šumi gdje je hladovina