Obavijesti

News

Komentari 1

Đakovački Centar za socijalnu skrb će dobiti novu zgradu

Đakovački Centar za socijalnu skrb će dobiti novu zgradu

Kako je prilikom potpisivanja istaknula ravnateljica Centra Dubravka Petrović, radovi počinju u studenome, a dovršetak izgradnje najavila je za kraj 2023. godine. Predviđeno trajanje radova je 13 mjeseci

VIDEO

U đakovačkom Centru za socijalnu skrb, koji je podstanar u suterenu Doma za starije i nemoćne osobe, za što plaća zakup, u četvrtak je potpisan ugovor o izgradnji zgrade za tu državnu ustanovu.

Kako je prilikom potpisivanja istaknula ravnateljica Centra Dubravka Petrović, radovi počinju u studenome, a dovršetak izgradnje najavila je za kraj 2023. godine. Predviđeno trajanje radova je 13 mjeseci.

Ukupna vrijednost projekta je 15,24 milijuna kuna, od čega će se iz Europskog fonda za regionalni razvoj sufinancirati 14,54 milijuna kuna.

Partner projekta je Grad Đakovo, koji je darovao građevinsko zemljište, njime upravlja Poduzetnički centar Đakovo. Osim s izvođačem radova, potpisan je i ugovor za provođenje usluge stručnog nadzora.

"Projekt uključuje izgradnju i opremanje zgrade Centra za socijalnu skrb Đakovo te nabavu dvaju vozila radi kvalitetnog obavljanja svojih zakonima propisanih djelatnosti te međunarodnim ugovorima propisanih obaveza. Nabavljenim vozilima koristit će se mobilni timovi koji će djelovati na području grada Đakova, svih prigradskih naselja i svih devet općina Đakovštine", rekla je ravnateljica Petrović

Izgradnja Centra za socijalnu skrb u Đakovu ulaganje je u socijalnu infrastrukturu radi provođenja procesa deinstitucionalizacije i prevencije institucionalne skrbi ranjivih skupina, dodala je ravnateljica Petrović.

Tim projektom, rečeno je prilikom potpisivanja ugovora, želi se stvoriti dostupan, odgovarajući i opremljen prostor Centra u kojem će se realizirati programi i aktivnosti kojima je krajnji cilj socijalno uključivanje svih ranjivih skupina te koji će omogućiti njihov proces inkluzije.

Zgrada Centra za socijalnu skrb u Đakovu, u kojem se u srpnju 2019. zbila tragedija kada je korisnik iz vatrenog oružja ubio svoju socijalnu radnicu i ranio pravnika koji je od ozljeda umro nakon dva tjedna, imat će bruto površinu od 1300 metara četvornih s 47 potpuno opremljenih infrastrukturnih jedinica.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa