Obavijesti

News

Komentari 32

Dalić o Agrokoru: Izvanredna uprava završava do 10. srpnja

Dalić o Agrokoru: Izvanredna uprava završava do 10. srpnja
1

Uz Martinu Dalić, na sastanku su bili resorni ministri iz Slovenije, BiH, Srbije i Crne Gore, a tema sastanka bila je trenutna situacija i daljnji koraci u rješavanju stanja u koncernu Agrokor

VIDEO

Potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta Martina Dalić sastala se na Bledu s ministrima gospodarstva susjednih zemalja, a tema sastanka bila je trenutna situacija i daljnji koraci u rješavanju stanja u koncernu Agrokor.

Uz potpredsjednicu Vlade i ministricu gospodarstva Dalić, na sastanku je bio ministar za gospodarski razvoj i tehnologiju Slovenije Zdravko Počivalšek, ministar za vanjsku trgovinu i gospodarske odnose BiH Mirko Šarović, potpredsjednik Vlade Srbije i ministar za trgovinu, turizam i telekomunikacije Rasim Ljajić te predstavnik Ministarstva gospodarstva Crne Gore.

- Izvijestila sam kolege da je postizanjem načelnog sporazuma među vjerovnicima otvoren put prema postizanju konačne nagodbe. Pred Izvanrednom upravom je još puno posla, ali taj sporazum daje snažne argumente da se Izvanredna uprava završi do 10. srpnja. Očuvanje stabilnosti Agrokora u Hrvatskoj doprinjelo je da i tvrtke u susjednim zemljama nastave poslovati stabilno - kazala je Martina Dalić nakon sastanka.

Dodala je kako sad slijedi intenzivan rad Izvanredne uprave na pravnom tekstu nagodbe koji se mora izglasovati, prenosi HRT.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Podržavamo trend stabilizacije Agrokora. Ono što je u fokusu našeg interesa je rebrendiranje Merkatora i njegovo vraćanje u BiH. Važno je da se redovno podmiruju obveze prema dobavljačima. Konzum je ušao u fazu stabilizacije, ali su rokovi su rokovi u odnosu na dobavljačr nešto lošiji. Podržavamo napore Vlade RH i iščekujemo novi Agokor - rekao je Mirko Šarović.

Rasim Ljajić izjavio je nakon sastanka kako vjeruje u rješavanje problema u Agrokoru u svim zemljama.

- To je definitvno regionalni problem. Sudbinski smo zaintereisrali da se taj problem riješi. Nas izgleda samo problemi mogu natjerati na suradnju. Ovo bi mogao biti model za rješavanje i drugih otvorenih pitanja - informiranje iz prve ruke i zajedničko traženje problema, poručio je. Najavio je novi ovakav sastanak na jesen. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 32
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Golob: 'Plenković će sigurno formirati novu vladu'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Golob: 'Plenković će sigurno formirati novu vladu'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...
IZBORI 2024.

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...

Na stranicama izbori možete pregledati rezultate po izbornim jedinicama i gradovima , tj. pogledati kako se glasalo u vašem 'susjedstvu'...
Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke