Obavijesti

News

Dalmacija 'lipa sa svake strane' nudi vam odmor daleko od stresa kakav i zaslužujete

Dalmacija 'lipa sa svake strane' nudi vam odmor daleko od stresa kakav i zaslužujete

Odmor u miru i tišini, uz dobro društvo i hranu, divan krajolik... sve to Dalmacija nudi. Jer baš to je odmor kakav zaslužujete. Na našem putovanju skoknut ćemo i do Splitsko-dalmatinske županije...

VIDEO

Dalmacija je naš biser koji svakog gosta osvoji gradićima, malim mjestima, skrivenim uvalama, otocima… Nema priše u tom kraju, jer vrijeme je godišnjih odmora i sve je podređeno gostima. Ova godina jedinstvena je prilika da svoju zemlju doživimo upravo onakvu kakva je, bez gužvi na plažama i redova u destinacijama. Prilika koja će se teško ponoviti iduće godine. 
A osim ljepote, Dalmacija će vas osvojiti i kuhinjom. Nema do dalmatinske kuhinje, tako će svaki pravi Dalmatinac nahvaliti svoju kužinu. Šalu na stranu, kuhinja Dalmacije je uistinu zdrava. A svaka prava domaćica u kuhinji uvijek ima barem jednu bocu maslinova ulja. Jer riba i salata se nikad ne jedu bez kapljice maslinova ulja. No, osim ribe, Dalmatinci jako dobro pripremaju i meso. Uostalom, tu je i pršut bez kojeg teško može proći bilo koja fešta na moru. Odmor u miru i tišini, uz dobro društvo i hranu, divan krajolik... ono je što vam Dalmacija nudi. Jer baš to je Odmor kakav zaslužujete, što je i ime našeg posebnog specijala. 

Na našem putovanju kroz Dalmaciju skoknut ćemo do Splitsko-dalmatinske županije i njezinih divota.  Grad pod Marjanom ima mnoge poznate znamenitosti, ali Riva ipak ima posebno mjesto u životu Splićana. Tu su i otoci - Šolta, Brač, Hvar, Čiovo, Drvenik Veli, Vis, Paklinski otoci, Biševo, Zečevo. Lipote di god da se okreneš, rekli bi Dalmatinci. 
Ima tu još mnogo ljepota za koje smo čuli i odvest ćemo vas do njih, ali i do Nebeske šetnice na Biokovu. Riječ je o vidikovcu u obliku potkove, sa staklenom podlogom za hodanje, koja u najizbočenijoj točki u dužini od 12 metara natkriljuje litice Ravne Vlaške. S Nebeske šetnice pogled puca na Tučepe, Podgoru i Makarsku, dalmatinske otoke Hvar, Brač, Vis, Korčulu, Pelješac, a za posebno lijepog vremena, nakon što čuvena biokovska bura razbistri obzor, pogled seže do nepreglednih prostranstava.

Produžit ćemo i do Dubrovačko-neretvanske županije te posjetiti top mjesta. Biser Hrvatske, daleko poznat u cijelom svijetu i omiljeno odredište brojih posjetitelja je grad Dubrovnik. Otoci  Korčula, Mljet, Lastovo, Šipan, Lopud, Koločep… divote su toga kraja koje morate vidjeti. Ne zaboravimo tu spomenuti ni Neretvu koja krije brojna mjesta koja se svakako isplati posjetiti. 

 Idemo i u Vrbovsko, a vidjet ćemo i Kamačnik, koji u samo tri kilometra pruža neopisiv doživljaj ljepote, ali i prirodne vrijednosti. Vidjet ćete i čari bajkovitog Zagorja, koje pruža mnoge zanimljivosti za sve uzraste. Savršena je prigoda i za posjet Vukovaru. Osim Dunava, tu je Vuka, na čijem se pješačkome mostu susreću Slavonija i Srijem; raj za gurmane i vinoljupce; oaza za ljubitelje aktivnog odmora, osame i uživanja u prirodi; ali i atraktivna destinacija kulturnog turizma.
Obići ćemo vinske ceste na kojima se krije najbolji put za uživanje u okusima vina, samo izaberite kojom vinskom cestom želite zakoračiti… Sve su udaljene manje od sat vremena od Zagreba - ceste Svetog Ivana Zeline, Jastrebarskog i Samobora. U svakom od tih mjesta nalaze se i vinski muzeji, koje se svakako isplati posjetiti, ako već niste. Na našem putovanju pomoći će nam Putoholičari, mladi par, zaljubljenici u Hrvatsku te u domaću hranu i piće. Autori su mnogobrojnih putopisa i vlogova posvećenih poznatim i nepoznatim destinacijama diljem Hrvatske. Hrvatska je prepuna jedinstvenih doživljaja i uvijek postoji nešto novo za otkriti. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

Provedite vikend u Slavoniji uz Adrenalinski park, vrhunska vina i smuđa s roštilja
ZLATNO PODUNAVLJE

Provedite vikend u Slavoniji uz Adrenalinski park, vrhunska vina i smuđa s roštilja

Naše voditelje, Putoholičare Ivu i Branka, pratimo na proputovanju Hrvatskom u jednom od najljepših europskih parkova prirode, Kopačkom ritu, a otkrivaju nam i vrhunsku gastronomiju erdutskog i iločkoga kraja

Villa Neretva zove na odmor iz snova uz vrhunski brudet i  delicije od jegulja i žaba
PROMO

Villa Neretva zove na odmor iz snova uz vrhunski brudet i delicije od jegulja i žaba

Svim gostima hotela Restaurant Villa Neretva nudi se nezaboravno iskustvo – fotosafari kroz dolinu Neretve. Izlet kroz kanale rijeke Neretve prava je radost za oči i dušu. U ponudi je i berba mandarina...
Ovih 5 zanimljivosti vjerojatno niste znali o Gradu heroju
UPOZNAJTE VUKOVAR

Ovih 5 zanimljivosti vjerojatno niste znali o Gradu heroju

Povijest Vukovara najčešće se spominje u kontekstu rata, no grad je to koji nudi mnogo više od poslijeratnih ožiljaka. Izdvojili smo pet manje poznatih zanimljivosti o Gradu heroju, koje će vam otkriti pravi duh Vukovara