Obavijesti

News

Komentari 0

Dalmatia Tower dobitnik je prestižne nagrade European Property Award za arhitekturu

Dalmatia Tower dobitnik je prestižne nagrade European Property Award za arhitekturu
5

Najviša građevina u Hrvatskoj, 135-metarski Dalmatia Tower osvojio je međunarodno priznanje Europen Property Award u kategoriji najboljeg arhitektonskog rješenja visokogradnje komercijalne namjene.

VIDEO

European Property Award je sinonim za izvrsnost u sektoru nekretnina. Nagrade su krajem tjedna na svečanoj ceremoniji u Londonu dodijeljene u četiri kategorije - arhitektura, graditeljstvo, dizajn interijera te poslovanje nekretninama, a najbolje među najboljima odabire više od 80 međunarodnih sudaca.

Čak 42 suca su uključena u odluku o najboljim arhitektonskim rješenjima, među kojima su Yama Karim, partner u njujorškom studiju za arhitekturu i dizajn Libeskind i Matt Gaskin, direktor škole arhitekture pri Oxford Brookes University.

„Veseli me što je projekt dobio priznanje međunarodnog žirija. Smatram da Dalmatia Tower bitno doprinosi vizualnom identitetu Splita, a ovakva međunarodna priznanja samo dodatno pomažu prepoznatljivosti i kvaliteti Splita kao destinacije, prije svega i jer je hotel Marriott sjajna nadopuna ponudi grada. Kvaliteta našeg projekta – visokogradnje komercijalne namjene, kako ga je žiri titulirao, nadilazi uske granice Splita, Dalmacije i Hrvatske i stavlja nas uz bok vrhunskim ostvarenjima diljem Europe.“ - rekao je arhitekt Otto Barić, autor projekta.

Dalmatia Tower dio je atraktivnog projekta Westgate Split za koji je prije par godina, tada još uvijek u fazi izgradnje, dodijeljena nagrada International Property Award tvrtki investitora „Westagate Tower“ za najbolji projekt u kategoriji project developement.

„U trenutku planiranja cijeli je tim bio svjestan da radimo kvalitetan i lijep projekt koji će osuvremeniti ulaz u grad, dati mu moderan, svjetski štih kakav Split i zaslužuje. U višegodišnjoj borbi s krizama, rokovima, dobavljačima i birokracijom čovjek izgubi iz vida ljepotu samog projekta i ideal koji ga je vodio na početku i zato sam iskreno ponosan na cijeli naš tim i što su međunarodni stručnjaci koji dodjeljuju ovu nagradu proglasili projekt Westgate, po drugi put, najboljim u Europi.“ – rekao je Davor Pavlov, član Uprave tvrtke investitora.

Kako je prethodno najavljeno, u Dalmatia Toweru otvara se prvi hrvatski AC Hotel by Marriott, hotel jedne od najprestižnijih hotelskih grupacija na svijetu i zahvaljujući prepoznatom arhitektonskom oblikovanju, sve će sobe biti s pogledom na more. Hotel će zapošljavati preko 100 djelatnika, od kojih je polovica već zaposlena, a točan datum otvorenja ovisi o dinamici ishođenja uporabne dozvole. Naime, na odluku gradskog Upravnog odjela za urbanizam i izgradnju da odbije nadopunu važeće građevinske dozvole zbog izmjena oblika krovne konstrukcije prilikom izgradnje, iščekuje se rješenje žalbe pri Ministarstvu prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine.

Uz hotel, u Dalmatia Toweru bit će smješteni i regionalni uredi međunarodno priznatih IT tvrtki u kojim će biti zaposleno oko 1000 stručnjaka.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Plenković na Pantovčak nosi potpise, Milanović će mu dati mandat za sastavljanje Vlade
IZBORI 2024.

Plenković na Pantovčak nosi potpise, Milanović će mu dati mandat za sastavljanje Vlade

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primit će predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske u petak u 10 sati, u Uredu predsjednika Republike

Doznajemo: Domovinski pokret izbacit će Jurčevića iz stranke!
SVE ZBOG POTPISA

Doznajemo: Domovinski pokret izbacit će Jurčevića iz stranke!

Jurčević se usprotivio  koalicijskom sporazumu s HDZ-om i bio je nezadovoljan što nisu dobili Ministarstvo kulture. Predsjedništvo bi trebalo predložiti tu sankciju Časnom sudu stranke koje će donijeti zadnju odluku
Novi detalji istrage o nestaloj Danki (2): Otac osumnjičenog Dejana zna gdje je njeno tijelo?
FOKUS ISTRAŽITELJA

Novi detalji istrage o nestaloj Danki (2): Otac osumnjičenog Dejana zna gdje je njeno tijelo?

Djevojčica (2) je nestala 26. ožujka u Srbiji. Smatraju da je ubijena. Uhitili su počinitelje. No analiza tragova zasad ne ide u prilog istražiteljima