News

Komentari 20

Damir Bajs je tražio da izađe iz samoizolacije jer ima negativan test; Epidemiologinja: Ne može

Damir Bajs je tražio da izađe iz samoizolacije jer ima negativan test; Epidemiologinja: Ne može

Župan Bjelovarsko bilogorske županije Damir Bajs dobio je odbijenicu iz Zavoda za javno zdravstvo. Rečeno mu je da se unatoč negativnom testu samoizolacija ne može prekinuti

Obzirom na vaš upit o prestanku samoizolacije uz predočenje negativnog PCR testa radi obavljanja posla župana i vođenja kampanje, uključujući i sučeljavanje s protukandidatima, vaša se samoizolacija ne može prekinuti – stoji u odgovoru Zavoda za javno zdravstvo Bjelovarsko bilogorske županije, županu Damiru Bajsu.

On je tražio tumačenje svoje situacije jer mu je usred kampanje određena mjera samoizolacije, iako se osjeća potpuno zdravo i nema nikakvih simptoma koronavirusa. Obzirom da su u Hrvatskoj ranije već zabilježene iznimke u kojima su određene osobe nakon dobivenog negativnog testa na COVID-19 skratile razdoblje samoizolacije.

Na kraju odgovora koji je potpisala dr. Vesna Grgić, spec. epidemiologije stoji da „nikakvi izuzeci za Vaš slučaj nisu predviđeni“. Opet se pokazalo da u državi postoje dvostruka mjerila i dvostruki kriteriji.

Sjetimo se samo Daria Hrebaka, bjelovarskog gradonačelnika koji je unatoč što je trebao ostati u samoizolaciji došao u Sabor kako bi podigao 76-tu ruku i „spasio“ Vladu Andreja Plenkovića.

Najčitaniji članci