Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
87 komentara

Damir Jelić: Nema većeg zla nego kad muškarac abortira

Karlovački gradonačelnik i potpredsjednik HDZ-a još je jednom pojasnio svoju izjavu u kojoj je Zakon o pomognutoj oplodnji usporedio s Jasenovcem i Bleiburgom

K.Š.Fabac/Pixsell
Foto: K.Š.Fabac/Pixsell
87 komentara

Nakon izjave u kojoj je Zakon o medicinski pomognutoj oplodnji usporedio  s Jasenovcem i Bleiburgom, karlovački gradonačelnik i potpredsjednik HDZ-a Damir Jelić još jednom je pojasnio svoje stavove, i to na sjednici Gradskog vijeća nakon što je SDP-ovka Marina Novaković rekla da ju je sram jer dolazi iz grada koji vodi takav gradonačelnik.

Rekao je da je sve što je čovjek stvorio unutar božjih zakonitosti i što može dovesti do ljudskog života opravdano i o tome misli afirmativno.Objasnio je da postoji jajna stanica i nešto što će ju oploditi. 

- U tom trenutku započinje život, odnosno 7,8 ili 10 života koji će biti zamrznuti. Tko daje jednom biologu pravo da se odluči koji mu se od tih života čini najbolji? Što s ostalih šest ili sedam, kojih više nema? Riječ je o životu i smrti i zato sam namjerno upotrijebio tako jaku sliku. Imali ste život i smrt u bici na Krbavskom polju, imali ste najveću tragediju u Jasenovcu, a možda još i veću na Bleiburgu. Bojim se da si ovdje uzimamo za pravo nešto što je pravo samo od dragog Boga, rekao je Jelić i dodao da žali sve ljude koji će o tome odlučivati i kako se moli za njih. 

Smatra da je najveća odgovornost kod ove teme upravo na muškarcima kojima je nerazumljivo što znači nositi život u sebi, a to je tako još više kada se priča o abortusu. 

- Nema većeg zla nego kad muškarac abortira. Kako? Lako. Nagovorom, rekao je Jelić, a prenosi Slobodna Dalmacija


Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message