Obavijesti

News

Komentari 57

Damir Kajin na sudu: Progoni me se samo zbog mišljenja

Damir Kajin na sudu: Progoni me se samo zbog mišljenja
1

HRT tuži Kajina zbog izjave da se na HRT-u gotovo svaka emisija može kupiti i od njega traži ispriku i 110.000 kuna. Kajin kaže da će prije kupiti auto nego dati novac

VIDEO

Dvojica novinara HTV-a, Branimir Bilić i Đuro Tomljenović, u pratnji odvjetnika su u petak na Općinskom sudu u Buzetu saslušani kao svjedoci u postupku koji se vodi protiv saborskog zastupnika IDS-a Damira Kajina koji je također saslušan. Trojac iz HTV-a se ispred sudnice srdačno rukovao sa svojim, kako su ga oslovili, "protivnikom". Naime, Hrvatska televizija tuži Kajina zbog izjave da se na HRT-u gotovo svaka emisija može kupiti i od njega traži ispriku i 110.000 kuna. 

- Ovaj postupak predstavlja opasan presedan jer je HRT ustanova koja treba štititi slobodu govora i javnog nastupa. Ukoliko me se progoni za izgovoreno mišljenje u Saboru, tada se parlament može i raspustiti. Točno je da sam za saborskom govornicom rekao da se gotovo svaka emisija na HRT-u može kupiti - pojašnjavao je sucu Kajin tvrdeći da pri tome nikoga nije oklevetao.

- Ja nikada nisam kupovao ni prodavao emisiju Lica nacije niti sam napravio nijednu emisiju po narudžbi. Svoj posao radim časno, pošteno i profesionano te svima mogu pogledati u oči. Kajinove izjave su me jako povrijedile jer bacaju ljagu na moju karijeru i privatan život i sve što tražim od njega je da se ispriča – bio je rječit Branimir Bilić u sudnici.

- Čuo sam da se u prostorijama HRT-a vrše neka istraživanja od strane USKOK-a ali ja o tome ne znam ništa konkretno. Na HRT je bačen krimen i ne prihvaćam da smo svi koji radimo za HRT lopovi i zalažem se da se sa HRT-a izbaci olovo koje visi oko vrata – bio je slikovit Đuro Tomljenović.

Izricanje presude Kajinu zakazano je za petak 28. siječnja. Kajin je još ranije govorio da bi za novac kojeg traži HTV radije kupio novi Citroen Berlingo nego li ga dao njima. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 57
VIDEO

Jezivi detalji ubojstva na nasipu  u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se
OGLASILA SE I POLICIJA

Jezivi detalji ubojstva na nasipu u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se

Kako neslužbeno doznajemo, muškarac je ženi rasjekao vrat u blizini ruševne bolnice, a onda zvao policiju i predao se. Policija je pronašla tijelo uz samu Savu, a identitet žene još nije poznat.

Pogledajte oluju koja je prošla Istru i kreće se prema središnjoj Hrvatskoj. Moguća je i tuča...
VELIKA OBORINSKA MASA

Pogledajte oluju koja je prošla Istru i kreće se prema središnjoj Hrvatskoj. Moguća je i tuča...

DHMZ je ranije upozorio da su moguće grmljavinske oluje, a za istočnu Hrvatsku i tuča. Nestabilno vrijeme nastavit će se i sutra
Grmljavinsko nevrijeme u više regija, za jednu moguća i tuča!
DANAS POGORŠANJE VREMENA

Grmljavinsko nevrijeme u više regija, za jednu moguća i tuča!

Vrijeme će u utorak i srijedu biti prilično nestabilno, a mogući su i pljuskovi s grmljavinom. Za više regija upaljen je žuti meteoalarm, a na kopnu se očekuje i pad temperature