Obavijesti

News

Komentari 30

Škaro nije došao: Raspravljali su o optužnici za silovanje...

Škaro nije došao: Raspravljali su o optužnici za silovanje...
10

Policija je Škaru uhitila tek nakon što je slučaj objavljen u medijima. U istražnom zatvoru bio je nešto manje od dva mjeseca. Optužno vijeće je raspravljalo o optužnici, odluka će biti poznata kroz par dana

VIDEO

Županijsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici podiglo je u studenom prošle godine optužnicu protiv Damira Škare, bivšeg predsjednik Autokluba Siget i bivšeg saborskog zastupnika HDZ-a. Terete ga za spolno uznemiravanje i silovanje zaposlenice Autokluba Siget. U utorak se na Županijskom sudu u Velikoj Gorici sastalo optužno vijeće koje je raspravljalo o osnovanosti optužnice, odnosno o tome hoće li biti potvrđena ili mora ići na doradu. Odluka će biti poznata kroz par dana.

24sata uživo pred sudom:

Na Županijskom sudu u Velikoj Gorici odluka o optužnici protiv bivšeg čelnika AK Siget Damira Škare za silovanje Reporter: Helena Tkalčević

Objavljuje 24sata u Utorak, 11. veljače 2020.

Damir Škaro nije došao na sud, nije ni obvezan doći na optužno vijeće, stigao je njegov odvjetnik Krešimir Krsnik, kao i odvjetnica žrtve Morana Rabar.

POGLEDAJTE VIDEO

Pokretanje videa...

00:45

'Majko, ja ne mogu sama protiv njega'

Podsjećamo, policija je Škaru uhitila tek nakon što je slučaj objavljen u medijima. Žrtva je sve ispričala u emisiji Provjereno. 
U istražnom zatvoru Škaro je proveo nešto manje od dva mjeseca, dok nisu ispitani svi svjedoci važni za rasvjetljavanje optužbi.

Majka Škarine žrtve: 'Misli da ju prate i boji se izaći iz kuće'
Majka Škarine žrtve: 'Misli da ju prate i boji se izaći iz kuće'

- Ona je još u strahu, gotovo i da ne izlazi iz kuće, a kad ide negdje, stalno se osvrće prati li je netko. Vidite, ona je samohrana majka te se boji i za djecu. Zbog toga ga nije prijavila isti dan, odmah poslije događaja, jer je mislila da ne može sama protiv njega. Znala mi je reći: ‘Majko, ti ne znaš tko je on, s kime je sve povezan. Ja ne mogu sama protiv njega’ - rekla nam je majka žene koja je Damira Škaru optužila za silovanje.

POGLEDAJTE VIDEO

Pokretanje videa...

01:25

Pitanje je bi li žrtva imala snage prijaviti ga da to nije učinila njezina liječnica, kojoj se povjerila dva dana nakon događaja. Njezina majka je zahvalna liječnici opće medicine koja je policiji prijavila sumnju u silovanje, a vjeruje da su važnu ulogu odigrali i mediji, zbog kojih se slučaj nije mogao tako lako 'sakriti'.

- Njegov odvjetnik Krešimir Krsnik podnio je kaznene prijave protiv moje kćeri, novinara i urednika emisije ‘Provjereno’, no da nije bilo njih i da ona nije javno progovorila, pitanje je bi li se išta pokrenulo - rekla je majka.

Optužen za silovanje: Pronašli Škarin DNK na obrubu haljine
Optužen za silovanje: Pronašli Škarin DNK na obrubu haljine

Ona i njezin suprug su zabrinuti i za unuke, koji su čuli dio razgovora majke s jednim od zaposlenika kluba kojemu se požalila na napastovanje te su je vidjeli uplakanu.

- Djeca su plakala, rekla su da se boje ići u školu. Za njih je to bio veliki šok. Nama je sasvim svejedno hoće li on dobiti jednu ili dvanaest godina zatvora. Očekujemo, nadamo se, da će institucije ipak odraditi svoj posao i želimo da to što prije završi kako bismo mogli nastaviti s našim životima - dodala je majka.

Njezina kćer više ne radi u AK Siget.

- Ugovor joj je istekao 31. prosinca prošle godine i nisu joj ga produljili. Nije nas to iznenadilo, vjerojatno su samo čekali da istekne kako bi je se mogli riješiti - uvjerena je majka žrtve.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 30
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa