News

Komentari 132

Škaro ide u pritvor, odvjetnik zatražio zabranu 'Provjerenog'

Škaro ide u pritvor, odvjetnik zatražio zabranu 'Provjerenog'

Predsjednik Autokluba Siget će u Remetincu ostati zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke zbog sumnje na kaznena djela silovanje i spolno uznemiravanje

Ne mogu vam ništa reći, postupak je tajan, rekao je u četvrtak popodne ispred Županijskog suda u Velikoj Gorici odvjetnik Damira Škare, predsjednika Autokluba Siget. Na sudu je bio četiri sata, do 16 sati popodne, kada su ga dva policajca odveli u službenom automobilu. Nije htio pokazivati svoje lice pred novinarima.

Škaru su odvezli u istražni zatvor u Remetinec. Tamo će ostati najmanje 30 dana zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke zbog sumnje na kaznena djela silovanje i spolno uznemiravanje.  

Njegov odvjetnik Krešimir Krsnik je, po izlasku sa suda, rekao da ne može komentirati slučaj te da je postupak tajan. Krsnik je novinarima poručio da paze što pišu i kako izvještavaju jer bih ih zbog, kako je kazao, nekorektnih članaka i tekstova punih neprovjerenih informacija mogao tužiti, nakon čega je otišao.  

- Mi smo vezani Zakonom da ne smijemo ništa govoriti. Mi smo podnijeli izvanrednu mjeru da se današnja najavljena emisija koja će biti javno emitirana na Novoj TV zabrani. Svatko ima pravo na obranu. Dokle god postupak nije dovršen, svi smo mi...., kazao je odvjetnik Krešimir Krsnik.  

Na pitanje što je Sud rekao, odvjetnik Krešimir Krsnik kazao je kako nisu dobili odluku Suda i da su oni dali prijedlog.  

- Ja ću morati u zaštiti i interesa prava svojeg ...ako ćete i dalje nastaviti pisati ovako kao što ste pisali, kao što inače pišete, morati protiv svih vas staviti kaznenu prijavu. Jer postupak je tajan i vi ne možete iznositi činjenice iz postupka. Ne smijete jer vi niste iznad zakona. Ne mogu vam govoriti niti jednu riječ o postupku koji je tajan, izjavio je Krešimir Krsnik, piše Večernji.

Podsjetimo, dugogodišnji predsjednik Autokluba Siget i bivši saborski zastupnik Damir Škaro uhićen je u srijedu na ulasku u Hrvatsku 

 

Najčitaniji članci