Obavijesti

News

Komentari 60

M. Bandić: Čemu ratovi i zloba kada ćemo svi završiti ovdje

M. Bandić: Čemu ratovi i zloba kada ćemo svi završiti ovdje
8

Niti na jednoj izvanrednoj autobusnoj liniji nema čekanja. Glavnina je građana s Kaptola, iz Dubrave i Dupca prevezena oko podne. Pojačanje se očekuje popodne

VIDEO

Blagdan je Svih svetih. Hrvatski građani obilježit će ga misnim slavljima diljem zemlje. Nadbiskup zagrebački kardinal Josip Bozanić će poslijepodne predvoditi tradicionalno svečano euharistijsko slavlje u crkvi Krista Kralja na Mirogoju, a nakon mise će kod Središnjeg križa predvoditi molitvu. Mise će se služiti i u mnogim drugim nadbiskupijama, biskupijama i župama.

Na Mirogoj je stigla i premijerka Jadranka Kosor koja je zajedno s Andrijom Hebrangom, Vladimirom Šeksom, Gordanom Jandrokovićem i Ivanom Šukerom te Udrugama proisteklim iz Domovinskog rata položila vijence i zapalila svijeće kod spomenika Glas hrvatske žrtve - Zid bol. I predsjednik Ivo Josipović prigodom blagdana Svih svetih položio je vijenac na spomenik Zid boli.

- Tradicionalno smo na Mirogoju kao bismo odali počast najmilijima. To je trenutak kada čovjek zastane i pita se čemu ratovi i sva zloba kada ćemo svi završiti ovdje, kazao je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Regulacija prometa u Zagrebu

u Zagrebu je privremeno zabranjen promet prema gradskim grobljima. Tako se ne smije prometovati Alejom Hermana Bolléa i Mirogojskom od kružnog toka do Remetske. Zabranjen je i promet u ulici Kaptol, Vlaškom ulicom od Palmotićeve do Bakačeve, Bakačevom i Cesarčevom. 

Kod groblja Miroševac zabranjuje se sav Alejom Tišine, Oporovečkom od Ljubijske do Al.B.Jurišića, Grižanskom od Deanovićeve do Oporovečke te u Novačkoj od Potočke do Ulice Pesteri. Zatvoren je i promet u Mirnoj ulici i Mramornom prilazu te na raskršćima Stara Oporovečka-Aleja Tišine i Oporovečka-Grižanska-Aleja Tišine.

Ovdje možete pratiti trenutno stanje u prometu

Besplatan prijevoz na groblja

Grad Zagreb osigurao svim svojim građanima besplatne autobuse na relacijama prema gradskim grobljima. ZET ističe kako je Grad Zagreb, u dogovoru s Upravom Zagrebačkog holdinga, preuzeo troškove izvanredne organizacije prijevoza, čime su putnici oslobođeni plaćanja posebnih karata. Tramvajske i autobusne linije koje prolaze uz gradska groblja su pojačane. Na redovitim linijama primjenjuju se normalne tarife.

Tisuće Zagrepčana čekale na besplatni prijevoz do Mirogoja

Trenutno niti na jednoj izvanrednoj autobusnoj liniji nema čekanja. Intenzivniji je povratak putnika sa zagrebačkih groblja. Glavnina je građana s Kaptola, iz Dubrave i Dupca prevezena oko podneva. Pojačanje se očekuje popodne

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 60
VIDEO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti
PRIPREMITE KABANICE

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti

U srijedu će biti sunčano, no postupno će rasti naoblaka te će u drugom dijelu dana mjestimično pasti kiša s grmljavinom...
Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma
KRAJ POTRAGE

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma

Stjepanu Posavcu se svaki trag gubi od petka kad se udaljio s adrese prebivališta. U ponedjeljak se vratio kući